Vezi care sunt cele mai bune fructe pentru sanatatea ta si ce beneficii miraculoase au!

Vezi care sunt cele mai bune fructe pentru sanatatea ta si ce beneficii miraculoase au!
Vezi care sunt cele mai bune fructe pentru sanatatea ta si ce beneficii miraculoase au!

Multe fructe au o serie de beneficii asupra corpului si daca le consumi in mod constant, te vei bucura din plin de efectele lor pozitive. Uite pe care trebuie sa le incluzi in dieta ta de zi cu zi.

Kiwi

Acest fruct abunda in vitamina C, fibre si potasiu, substante nutritive esentiale pentru buna functionare a organismului. Pe langa faptul ca stimuleaza productia de colagen si intareste sistemul imunitar, kiwi-ul protejeaza corpul de afectiunile respiratorii, de bolile de inima si chiar de cancer.

Capsuni

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Capsunile sunt fructe-miraculoase atunci cand vine vorba de sanatatea inimii.

Potrivit specialistilor, capsunile scad presiunea arteriala si relaxeaza vasele de sange, prevenind astfel afectiuniule cardiovasculare. In plus, cercetarile arata ca un consum constant de capsuni reduce riscul de a suferi de cancer cervical, de san sau de stomac.

Pepene

In curand vine si sezonul pepenelui, un fruct care are numeroase beneficii asupra organismului. Pe langa faptul ca ajuta la detoxificarea organismului, pepenele regleaza tensiunea, prevenind astfel atacul de cord sau infarctul.


Papaia

Acest fruct exotic contine papaina, o enzima digestiva care contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv. In plus, papaia este ideal pentru consum si in cazul persoanelor care sufera de afectiuni pancreatice. Nu in ultimul rand, fructul are grija de ten prin faptul ca reduce inflamatiile si stimuleaza vindecarea arsurilor sau a ranilor.

Ananasul

Si ananasul contine o enzima digestiva care se numeste bromelina, esentiala pentru o buna functionare a sistemului digestiv.
In plus, aceasta stimuleaza arderea grasimilor si mentine senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp. Totodata, cercetarile arata ca ananasul sustine sanatatea cavitatii bucale, intrucat previne aparitia gingivitei si a altor probleme dentare.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies