Vezi care sunt cele mai importante vitamine pentru un par sanatos si frumos!

Vezi care sunt cele mai importante vitamine pentru un par sanatos si frumos!
Vezi care sunt cele mai importante vitamine pentru un par sanatos si frumos!

Daca nu primeste suficiente vitamine, parul devine fragil si poate chiar sa nu mai creasca. Asadar, iata care sunt cele mai importante.

Vitamina A

In absenta vitaminei A, parul ar fi uscat si subtire, cu o predispozite crescuta pentru matreata. Surse importante de vitamina A sunt: portocalele, legumele cu frunze verzi, ouale, cartofii dulci, morcovii si mango.

Vitaminele din complexul B

Printre cele mai importante se numara vitamina B5 sau acidul pantotenic, Vitamina B7 cunoscuta si sub numele de biotina si vitamina B9 (acidul folic).

In lipsa lor, parul cade cu usurinta. Consuma oua, banane, somon, papaia si sparanghel.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Vitamina C

Aceasta vitamina este necesara pentru mentinerea in limite normale a colagenului, o proteina esentiala pentru un par puternic si plin de vitalitate. Include in alimentatia ta citricele, fructele de padure, kiwi-ul si ardeiul gras rosu.

Vitamina E

Bogata in antioxidanti, vitamina E imbunatateste circulatia sangvina la nivelul scalpului, contribuind astfe la cresterea sanatoasa a firelor de par direct de la radacini. O gasesti din plin in legumele cu frunze verzi si in compozitia oleaginoaselor.

Masca hranitoare cu vitaminele A, C si E

Pentru preparare ai nevoie de cateva picaturi de vitamina A uleioasa, o fiola de vitamina C, o fiola de vitamina E, 2 galbenusuri, 3 linguri miere si 3 linguri ulei de masline.

Ingredientele se amesteca bine, dupa care se aplica pe parul uscat si se lasa sa actioneze 60 de minute, dupa care se spala normal.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies