Proteinele din carne sunt necesare organismului, insa un consum constant poate duce la aparitia cancerului la colon.
Studii recente arata ca nivelurile ridicate de fier din organism pot fi un motiv pentru care consumul de carne rosie creste riscul de a suferi in timp de aceasta afectiune.
Oamenii de stiinta sustin ca fierul din compozitia carnii rosii declanseaza riscul de aparitie a cancerului de colon in momentul in care intra in contact cu o gena care se gaseste in intestine, numita APC, dar numai in cazul in care aceasta sufera o mutatie.
„Fierul joaca un rol important in controlul dezvoltarii cancerului la colon in cazul persoanelor cu gena APC mutanta. De preferat este ca toate persoanele sa consume in cantitati moderate carne rosie, nu doar acelea care au mutatii genetice”, afirma profesorul Owen Sansom, director adjunct al Institutului de Cercetare a Cancerului din Glasgow, Marea Britanie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro