Vezi ce tipuri de paine sunt ideale in dieta! Iata ce sa mananci daca vrei sa slabesti!

Vezi ce tipuri de paine sunt ideale in dieta! Iata ce sa mananci daca vrei sa slabesti!
Vezi ce tipuri de paine sunt ideale in dieta! Iata ce sa mananci daca vrei sa slabesti!

Multe persoane care se afla la regim pentru a scapa de kilogramele in plus sunt convinse de faptul ca mancarurile alcatuite, in mare parte, din carbohidrati, precum painea, sunt nesanatoase si vor constitui o piedica in calea obtinerii rezultatelor ideale.

Insa adevarul este ca painea consumata in cantitati moderate nu e nesanatoasa. Multe alimente bogate in carbohidrati complecsi nu sunt mereu "dusmanul siluetei"! In plus, nenumarate alimente sanatoase au in compozitie carbohidrati complecsi (legume, cereale, paine integrala).

Prezenta carbohidratilor in dieta nu va va impiedica sa slabiti, insa daca dieta dumneavoastra se bazeaza in proportie mare (70%-80%) pe alimente bogate in carbohidrati, acest aspect va fi un impediment in calea unui stil de viata sanatos.

Deci, ca de obicei, moderatia e cheia! In principiu, luam in greutate cand depasim cantitatea zilnica de calorii necesare (care difera in functie de sex, varsta, nivelul de activitate zilnica si bolile cronice de care suferim).

Asadar, ce fel de paine putem consuma la dieta? Exista doua tipuri de paine acceptabile in dieta, ambele bazate pe faina din cereale integrale, fiindca acestea au in compozitie fibre si alti nutrienti.

Painea din grau integral si painea de secara sunt optiunile recomandate celor care doresc sa scape de kilogramele in plus sau sa-si mentina silueta. Painea din grau integral are in compozitie carbohidrati complecsi, putine grasimi saturate si contine fibre din plin. Painea imbogatita cu diverse seminte (susan, mac, floarea soarelui sau dovleac) aduce un plus de nutrienti si o textura mai interesanta.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Painea de secara este insa alegerea cea mai potrivita, deoarece, la fel

ca si cea din grau integral, este compusa din carbohidrati complecsi ce sunt absorbiti mai lent si mai eficient de catre organism, stabilizand astfel nivelul de energie si nivelul zaharurilor din sange. De asemenea, painea de secara are in compozitie fibre, iar fibrele joaca un rol foarte important in sistemul digestiv, protejand impotriva constipatiei.

Persoanele aflate la dieta ar trebui sa consume in jur de 18 grame de fibre pe zi, o parte din acestea pot proveni din painea integrala.

Alimentele bogate in fibre, precum painea de secara, vor da senzatia de satietate, fiind ideale pentru micul dejun.

Cea mai nerecomandata paine este cea alba, clasica, din faina alba, deoarece are, pe langa carbohidrati simpli, zaharuri sau sare in exces. Oricare ar fi alegerea ta, cea mai sanatoasa paine va fi mereu aceea pe care o prepari la tine acasa, deoarece poti controla cantitatea de sare, poti adauga cereale integrale, seminte de in, seminte de floarea soarelui sau de dovleac!

Sursa: ziarul Ring.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies