Vezi de ce conteaza la ce ora iei masa cand vrei sa slabesti!

Vezi de ce conteaza la ce ora iei masa cand vrei sa slabesti!
Vezi de ce conteaza la ce ora iei masa cand vrei sa slabesti!

Te-ai hotarat sa intri la dieta, dar nu ti-ai stabilit un program de mese? Specialistii sustin ca orele la care mananci conteaza foarte mult daca vrei sa slabesti.

Nu este suficient sa consumi alimente sanatoase ca sa poti scapa de kilogramele in plus. Ora la care organismul asimileaza caloriile consumate influenteaza metabolismul si nivelul de satietate.

Mentinerea unei greutati optime se afla in stransa legatura cu modul de functionare a metabolismului. „In procesul de metabolizare a caloriilor sunt implicati atat hormonii, cat si neurotransmitatorii. In cazul in care unul dintre acesti factori semnaleaza faptul ca organismul nu mai dispune de suficiente calorii, metabolismul incetineste, iar apetitul creste, ceea ce inseamna ca procesul de slabire are loc mult mai greu”, afirma specialistul in nutritie Susan

Kleiner.  

Asadar, cel mai important prim lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa iei masa de dimineata, in fiecare zi la aceeasi ora. Cu cat poti sa mananci mai devreme, cu atat organismul tau va arde mai multe calorii. Dimineata este indicat, de asemenea, sa bei un pahar mare cu apa inainte de a manca, pentru a-ti intensifica metabolismul.

Apoi, nu lasa sa treaca mai mult de trei ore pana la urmatoarea masa.
Este de preferat sa iei o gustare bogata in proteine. Astfel, iti vei mentine in limite normale glicemia, metabolismul va functiona la parametri normali, iar tu vei avea suficienta energie pentru intreaga zi.

Metabolismul incepe sa incetineaza incepand cu ora 4, asadar incearca sa iei masa de pranz in jurul orei 2, iar masa de seara nu mai tarziu de ora 7. De fapt, cu cat reusesti sa o iei mai devreme, cu atat mai bine, astfel vei reduce sansele ca organismul sa stocheze caloriile sub forma de grasimi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies