Te-ai hotarat sa intri la dieta, dar nu ti-ai stabilit un program de mese? Specialistii sustin ca orele la care mananci conteaza foarte mult daca vrei sa slabesti.
Nu este suficient sa consumi alimente sanatoase ca sa poti scapa de kilogramele in plus. Ora la care organismul asimileaza caloriile consumate influenteaza metabolismul si nivelul de satietate.
Mentinerea unei greutati optime se afla in stransa legatura cu modul de functionare a metabolismului. „In procesul de metabolizare a caloriilor sunt implicati atat hormonii, cat si neurotransmitatorii. In cazul in care unul dintre acesti factori semnaleaza faptul ca organismul nu mai dispune de suficiente calorii, metabolismul incetineste, iar apetitul creste, ceea ce inseamna ca procesul de slabire are loc mult mai greu”, afirma specialistul in nutritie Susan
Asadar, cel mai important prim lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa iei masa de dimineata, in fiecare zi la aceeasi ora. Cu cat poti sa mananci mai devreme, cu atat organismul tau va arde mai multe calorii. Dimineata este indicat, de asemenea, sa bei un pahar mare cu apa inainte de a manca, pentru a-ti intensifica metabolismul.
Apoi, nu lasa sa treaca mai mult de trei ore pana la urmatoarea masa.
Metabolismul incepe sa incetineaza incepand cu ora 4, asadar incearca sa iei masa de pranz in jurul orei 2, iar masa de seara nu mai tarziu de ora 7. De fapt, cu cat reusesti sa o iei mai devreme, cu atat mai bine, astfel vei reduce sansele ca organismul sa stocheze caloriile sub forma de grasimi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro