Vezi de ce e bine sa stai departe de persoanele stresate!

Vezi de ce e bine sa stai departe de persoanele stresate!
Vezi de ce e bine sa stai departe de persoanele stresate!

Stresul poate fi transmis de la o persoana la alta, la fel ca o forma de raceala, au descoperit cercetatorii americani, care au observat ca acesta poate fi "luat" de la cei din jur, ca o afectiune contagioasa.

O echipa de psihologi de la Universitatea din Saint Louis a incercat sa afle in ce masura oamenii sunt expusi la „stresul de gradul doi”.

In acest sens, cercetatorii au rugat un grup de voluntari sa sustina un discurs in public sau sa rezolve in minte o problema de aritmetica in timp ce erau priviti de alte persoane.

Ulterior, acestia au masurat nivelurile de cortizol si au analizat o enzima salivara, asociata cu stresul, atât in cazul voluntarilor participanti la experiment, cât si in cazul observatorilor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Oamenii de stiinta au descoperit ca reactia la stres a observatorilor era „proportionala cu aceea a voluntarilor si nu era influentata de sex”.

Stresul se poate transmite prin intermediul mai multor factori, cum ar fi tonul vocii, expresiile faciale, pozitia corpului si chiar mirosul persoanei stresate, a constat echipa de psihologi.

„Faptul de a descoperi ca, in cazul anumitor persoane, apar reactii de stres doar pentru ca acestea privesc alti oameni in situatii de stres a fost un lucru surprinzator pentru noi”, a declarat Tony Buchanan, profesor asociat la Departamentul de psihologie al Universitatii din Saint Louis.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies