Victimele infracțiunilor, ajutor de urgență! Anunțul făcut de Ministerul Justiției

Victimele infracțiunilor, ajutor de urgență! Anunțul făcut de Ministerul Justiției

Veste bună pentru unii români! Victimele infracțiunilor pot beneficia de un ajutor de urgență. Ce a anunțat Ministerul Justiției cu privire la această propunere. Care sunt condițiile care vor trebui îndeplinite!

În urmă cu puțin timp, Ministerul Justiției a propus ca victimele infracțiunilor să primească un ajutor de urgență. Românii care vor beneficia primesc sumele sub forma unor vouchere. Banii de care se vor bucura vor fi echivalentul la cinci salarii minime pe economie.

Citește și: Veste bună pentru români! Ce s-a anunțat despre voucherele de vacanță

Victimele infracțiunilor, ajutor de urgență

După cum bine știm cu toții, de la 1 ianuarie 2023, salariu minim brut pe economie a ajuns la suma de 3000 de lei pe lună. Prin urmare, victimele infracțiunilor pot beneficia de maximum 15 mii de lei dacă proiectul Ministerului de Justiție ajunge să se materializeze.

Este important de precizat faptul că românii care se încadrează pentru a primi acest ajutor, vor încasa voucherele într-un termen de cel mult 72 de ore, asta dacă cererea depusă de ei se va aproba.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ministerul Justiției a transmis printr-un comunicat de presă că pe data de 3 februarie a fost inițiată procedura de consultare publică a Proiectului de H.G privind aprobarea Metodologiei de emitere.

„Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităților publice şi private înrolate în mecanismul de acordare şi pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției”,

se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției, citat de spotmedia.ro. 

Victimele infracțiunilor, ajutor de urgență [Sursa foto: shutterstock]

Pentru ce pot fi folosite voucherele

Potrivit anunțului făcut de Ministerul Justiției, banii primiți sub formă de voucher, vor putea fi folosiți de victimele infracțiunilor pentru nevoile de urgență, hrană, transport, cazare, materiale sanitare, medicamente, dar și alte cheltuieli necesare în acest sens.

„Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc. Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea şi decontarea acestor vouchere”, explică reprezentanții Ministerului Justiției.

Victimele infracțiunilor, ajutor de urgență [Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Anunț important pentru persoanele care doresc să-și schimbe domiciliul! Se schimbă cărțile de identitate în România



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce se întâmplă cu pensiile. Anunț de ultimă oră

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

9 luni de la moartea Mioarei Roman: "Toate pomenile pentru mama mea le-am făcut singură". Oana Roman, surprinsă de ce a găsit la mormântul mamei sale

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Care este, de fapt, motivul pentru care Silviu Prigoană și-a botezat cei trei copii Honorius, Silvius și Maximus: „Mi s-a părut normal”

De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale