Chefi la Cuţite - 13 iunie 2021. Concurenţii au aflat veşti noi despre ultima bătălie înainte de marea finală
Ultima
Cine a câştigat prima probă de la Chefi la Cuţite pe 13 iunie 2021
Proba a constat în gătirea câte unui preparat “semnătură” al fiecărui chef. Concurenţii practic au avut o probă cu ingrediente la alegere, pentru a cuceri pretenţiosul juriu.
Cine a fost eliminat de la Chefi la Cuţite pe 13 iunie 2021
Citeste si: 14 iunie 2021- Semifinala Chefi la Cuţite. Ce probe au avut concurenții semifinalişti
Citeste si: Cu ce se mănâncă icrele
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Din echipa de culoare verde şi cea de culoare albastru, mai departe puteau merge doar şase concurenţi. Doi concurenţi urmau să fie eliminaţi în seara de 13.06.2021. Cei trei Chefi au ales de pe un meniu câte un preparat care a a ajuns în faţa concurenţilor, sub formă de bileţele. După alegerea bileţelului, concurenţii au aflat ce preparat trebuie să gătească. Aflaţi în faţa juraţilor, ultimii doi concurenţi au fost eliminaţi. Chef Sorin Bontea a pierdut doi concurenţi din echipă. Victorina Matveev şi Dorin Voiasciuc au părăsit Chefi la Cuțite.
Chefi la Cuţite- 13 iunie 2021. Beneficii ale scoicilor Saint Jacques
Scoicile Saint Jacques, fie că sunt gătite fierte, crude, tartar sau carpaccio, se regăsesc în cele mai importante meniuri ale restaurantelor de lux, din întreaga lume. Scoicile reprezintă o sursă bogată de proteine, dar cu un aport scăzut de grăsimi. Cuprul pe care îl contin are ca efect asupra formării de celule roşii, dar şi în formarea materiei cenuşii a creierului uman. Omega-3, potasiul, sulful, sodiul, fosforul, magneziul, fierul, zincul, iodul, calciul, vitaminele B, B12 şi acidul folic pe care le conţin scoicile Saint Jacques luptă perfect împotriva anemiei.
Chefi la Cuţite- 13 iunie 2021. Beneficii ale muşchiului de vită
Citeste si: TOTUL despre cât timp se fierbe un porumb
Recomandarea nutriţioniştilor este de a se consuma carne de vită măcar o dată pe săptămâna. Carnea de vită este compusă din proteine și diferite cantități de grăsime. Cei 9 aminoacizi esenţiali pentru organism sunt regăsiţi în această proteină. Vitamina B12, zinc, seleniu, fier, vitamina B3, Vitamina B6 şi fosforul sunt vitaminele şi mineralele prezente în muşchiul de vită.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Chefi la Cuţite- 13 iunie 2021. Beneficii ale cărnii de raţă
Printre tipologiile de carne de pasăre, bucătarii aleg de cele mai multe ori carnea de raţă. Exact ca şi scoicile Saint Jacques, preparatele din carne de raţă se găsesc în cele mai sosfisticate meniuri al restaurantelor. Consumul de carne de raţă aduce o serie de beneficii corpului uman, fiind uşor de digerat. Carnea este bogată în fier, proteine şi minerale care contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar. De asemenea are şi alte numeroase surse de zinc, seleniu, acid folic, magneziu, vitamine, fosfor şi potasiu.
Cum au arată farfuriile concurenţilor eliminaţi de la Chefi la Cuţite pe 13 iunie 2021
Farfuria Victorinei
Farfuria lui Dorin