VIDEO! Lygia Alexandrescu, secretele unui grătar care te păstrează în formă! Ce trebuie să mănânci?

VIDEO! Lygia Alexandrescu, secretele unui grătar care te păstrează în formă! Ce trebuie să mănânci?
VIDEO! Lygia Alexandrescu, secretele unui grătar care te păstrează în formă! Ce trebuie să mănânci?

Lygia Alexandrescu, specialista kfetele pe probleme de nutriție, a vorbit, în exclusivitate pentru kfetele.ro, despre grătarul perfect și metoda prin care o ieșire la iarbă verde, în natură, se poate transforma într-o experiență culinară de neuitat care, important!, să nu fie una ”grea” pentru silueta cuiva.

”Avem nevoie de pauza aceasta, de weekend, în care să mai scăpăm de gătitul la aragaz. Avem nevoie de ceva diferit, avem nevoie de această ieșire la iarbă verde, la grătar, lucru care este absolut minunat, mai ales pentru cei care locuim în orașe”, ne-a spus Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro, explicând că o ieșire la grătar poate fi chiar benefică dacă sunt respectate câteva reguli.

Citeste si: Lygia Alexandrescu dezvăluie secretul dietei eficiente! Ce trebuie să facă fiecare om pentru a scăpa de kilogramele în plus

Citeste si: Lygia Alexandrescu vorbește despre dietele minune ale vedetelor! Cum a slăbit Adele cu dieta sirtuinelor! Avantaje și dezavantaje în asemenea diete

Citeste si: Lygia Alexandrescu te învață cum să scapi rapid de celulită! Specialista kfetele.ro, sfaturi practice pentru femeile care vor să arate perfect!

”Timpul acela de gătit conversații plăcute, mai socializezi... Sigur, din punctul de vedere al compoziției prânzului la grătar, se mănâncă multă carne. Dar, în dimineața în care mergem la grătar putem avea un mic dejun mai bazic, fără proteine atât de multe, un pic mai uor, un mic dejun cu cereale, cu fructe, cu kefir, în așa fel încât avalanșa de proteine de la prânz să fie singulară.

(...) Trebuie să punem carne proaspătă, să nu o marimăm prea mult, să  nu aibă multă sare. Și trebuie gătită repede, să nu ajungă la limita de perisabilitate.(...) O problemă este și a flăcării, iar marea problemă este acea parte negricioasă a cărnii, iar aceea are substanțe toxice. Nu e bine să preparăm carnea pe flacără directă, ideal este să avem un disc sau ceva care să protejeze carnea de flăcări și fum”, a mai explicat Lygia Alexandrescu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

În plus, recomandă Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro în probleme de nutriție, nu trebuie exclusa salata. ”Avem roșii, putem pune ciuperci pe grătar, sunt dolvlecei, sunt o grămadă de legume care se pot face pe grătar, tot pe discul cu pricina, pe un colțișor trebuie gătite și ele.

Iar dacă nu vrem să consumăm pâine, avem varianta cartofului nou care poate fi pus și el, feliuțe, pe acel disc. Dar niciodată pe folie de aluminiu!”, a mai explicat Lygia Alexandrescu.

Specialista kfetele.ro, Lygia Alexandrescu a dezvăluit care e alimentația viitorului

”Alimentația viitorului este dieta ecologică. Soluția stă în aliment. Un aliment integral, un aliment de sezon. Alimentele trebuie mâncate atunci când apar în mod natural.

Adică, cireșele primăvara, merele toamna, nu cireșe în decembrie... Din cauză că nu mâncăm așa cum ar fi natural sunt și problemele cu care ne confruntăm acum, cele pe care le vedem cu toții, cu obezitate uriașă în rândul copiilor”, a explicat Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Mai mult, susține specialista, viitorul va însemna, de fapt, întoarcerea la tradițiile alimentare. Am uitat de natură, am uitat de firesc.

 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Uităm de relația dintre ADN-ul nostru și alimentație. Iar asta este chiar secretul unei alimentații sănătoase. În viitor se vor face teste care ne vor spune ce și la ce oră chiar trebuie să mâncăm, ce alimente ne cere, de fapt, corpul. Și ce alimente să ceară în afara celor care sunt înscrise, deja, de generații, în felul nostru de a fi, în specificul fiecăruia? Iar ceea ce e de reținut, cred eu, este că viitorul nu mai promite carne, nu mai promite lactate, nu vom mai avea de unde... Vom mânca insecte, viermi și plante perene... ”, spune specialista kfetele.ro. Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu.

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Sfatul zilei din 10 iulie 2024. O zodie se va întâlni cu o veche iubire

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies