Lygia Alexandrescu, specialista kfetele pe probleme de nutriție, a vorbit, în exclusivitate pentru kfetele.ro, despre grătarul perfect și metoda prin care o ieșire la iarbă verde, în natură, se poate transforma într-o experiență culinară de neuitat care, important!, să nu fie una ”grea” pentru silueta cuiva.
”Avem nevoie de pauza aceasta, de weekend, în care să mai scăpăm de gătitul la aragaz. Avem nevoie de ceva diferit, avem nevoie de această ieșire la iarbă verde, la grătar, lucru care este absolut minunat, mai ales pentru cei care locuim în orașe”, ne-a spus Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro,
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
”Timpul acela de gătit conversații plăcute, mai socializezi... Sigur, din punctul de vedere al compoziției prânzului la grătar, se mănâncă multă carne.
În plus, recomandă Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro în probleme de nutriție, nu trebuie exclusa salata. ”Avem roșii, putem pune ciuperci pe grătar, sunt dolvlecei, sunt o grămadă de legume care se pot face pe grătar, tot pe discul cu pricina, pe un colțișor trebuie gătite și ele. Iar dacă nu vrem să consumăm pâine, avem varianta cartofului nou care poate fi pus și el, feliuțe, pe acel disc. Dar niciodată pe folie de aluminiu!”, a mai explicat Lygia Alexandrescu.
Specialista kfetele.ro, Lygia Alexandrescu a dezvăluit care e alimentația viitorului
”Alimentația viitorului este dieta ecologică. Soluția stă în aliment. Un aliment integral, un aliment de sezon. Alimentele trebuie mâncate atunci când apar în mod natural. Adică, cireșele primăvara, merele toamna, nu cireșe în decembrie... Din cauză că nu mâncăm așa cum ar fi natural sunt și problemele cu care ne confruntăm acum, cele pe care le vedem cu toții, cu obezitate uriașă în rândul copiilor”, a explicat Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Mai mult, susține specialista, viitorul va însemna, de fapt, întoarcerea la tradițiile alimentare. Am uitat de natură, am uitat de firesc.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Uităm de relația dintre ADN-ul nostru și alimentație. Iar asta este chiar secretul unei alimentații sănătoase. În viitor se vor face teste care ne vor spune ce și la ce oră chiar trebuie să mâncăm, ce alimente ne cere, de fapt, corpul. Și ce alimente să ceară în afara celor care sunt înscrise, deja, de generații, în felul nostru de a fi, în specificul fiecăruia? Iar ceea ce e de reținut, cred eu, este că viitorul nu mai promite carne, nu mai promite lactate, nu vom mai avea de unde... Vom mânca insecte, viermi și plante perene... ”, spune specialista kfetele.ro. Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu.