Ce bun e in serile friguroase! De cand a dat frigul este bine sa fierbeti in fiecare seara cate o cana, poate sa fie vin rosu fiindca e bun pentu cei cu tensiunea mica. Dar se poate fierbe si vin alb. Nu conteaza cum e vinul, sec sau dulce, nici calitatea lui foarte mult, puteti folosi un vin ieftin, varsat.
Ingrediente
Vin fiert
1 sticla 750 ml vin rosu sau alb
3 linguri zahar
3 mere mici
1 portocala
Condimente vin fiert
10 cuisoare
10 boabe piper negru
2 boabe nucsoara
3 boabe cardamom
1 steluta anason
1/2 lingurita coriandru
1 baton scortisoara de 10 cm
Preparare
Vin fiert
- Pregatiti amestecul de condimente pentru vin sau folositi un amestec gata cumparat.
- Am scos cotorul de la mere pentru a le felia mai usor, folosind instrumentul special pentru acest lucru. Taiati merele si portocala felii.
- Am pus vinul cu zaharul intr-o oala cu fund gros si am pus pe foc mediu sa se incalzeasca.
- Am pus si condimentele intr-o tigaie si le-am incalzit pe foc mediu pana am simtit mirosul lor. Nu trebuie prajite! Cum simtiti ca incep sa degaje miros le aruncati in vin.
- Lasati vinul cu arome sa se incalzesca pana vedeti pe marginea oalei ca se formeaza mici bule, cam 5 minute.
- * vinul nu trebuie sa fiarba in timpul prepararii, se va evapora alcoolul
- Adaugati feliile de fructe, puneti un capac si lasati alte 5 minute pe foc, dar cu capac de data asta sa nu se evapore tot alcoolul.
- Puneti in cani printr-o strecuratoare. Asezati in cani si cateva felii din fructele fierte. Decorati cu felii de portocala proaspete si batoane de scortisoara. Serviti fierbinte!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro