Cojile de ou sunt considerate inutile şi aruncate, dar ştiai că au proprietăţi uimitoare pentru dantura ta?
Compoziţia lor este foarte asemănătoare cu cea a dinţilor şi ajută la remineralizarea lor. Asigură-te, însă, că ouăle pe care le vei folosi sunt organice, pentru a evita chimicalele ori antibioticele cu care sunt crescuti de multe ori puii.
Cum prepari corect cojile de ou
Fierbe ouăle în apă timp de 5 minute. Vei elimina, astfel, agenţii patogeni care s-ar putea găsi pe coajă.
Lasă-le la uscat, apoi transformă-le în praf, folosind râşniţa de cafea. Dacă vrei să asimilezi calciu, pur şi simplu iei jumatate de lingura de praf de coji de ou pe zi. Absorbţia de calciu se face în prezenţa vitaminei D, aşa că stai cât poţi de mult la soare ori consumă ficat.
Cum îţi faci pastă de dinţi din coji de ou
Dacă vrei să scapi de carii, prepară-ţi acasă o pastă de dinţi din coji de ou.
Vei avea nevoie de un sfert de cană de praf de coji de ou, 2 linguri de ulei de cocos şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Dacă vrei, poţi adăuga şi câteva picături de ulei de mentă. Amestecă ingredientele într-un bol, până când se transformă într-o pastă pe care o poţi depozita într-un borcan. Foloseşte compoziţia pentru a te spăla pe dinţi.
Proprietăţile cojilor de ou
Oasele şi dinţii au o compoziţie foarte asemănătoare cu cea a cojilor de ou.
Calciul pe care îl conţin aceste cochilii care, de obicei, sunt aruncate, ajută măduva spinării să îşi îndeplinească mai bine funcţia hematopoietică. În plus, cojile de ou conţin magneziu, fosfor, silicon, sodiu, potasiu, fier, aluminiu, sulf şi alte minerale esenţiale.
Sursa: Frunza-verde.ro
Compoziţia lor este foarte asemănătoare cu cea a dinţilor şi ajută la remineralizarea lor. Asigură-te, însă, că ouăle pe care le vei folosi sunt organice, pentru a evita chimicalele ori antibioticele cu care sunt crescuti de multe ori puii.
Cum prepari corect cojile de ou Fierbe ouăle în apă timp de 5 minute. Vei elimina, astfel, agenţii patogeni care s-ar putea găsi pe coajă. Lasă-le la uscat, apoi transformă-le în praf, folosind râşniţa de cafea. Dacă vrei să asimilezi calciu, pur şi simplu iei jumatate de lingura de praf de coji de ou pe zi. Absorbţia de calciu se face în prezenţa vitaminei D, aşa că stai cât poţi de mult la soare ori consumă ficat.
Cum îţi faci pastă de dinţi din coji de ou
Dacă vrei să scapi de carii, prepară-ţi acasă o pastă de dinţi din coji de ou. Vei avea nevoie de un sfert de cană de praf de coji de ou, 2 linguri de ulei de cocos şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Dacă vrei, poţi adăuga şi câteva picături de ulei de mentă. Amestecă ingredientele într-un bol, până când se transformă într-o pastă pe care o poţi depozita într-un borcan. Foloseşte compoziţia pentru a te spăla pe dinţi.
Proprietăţile cojilor de ou Oasele şi dinţii au o compoziţie foarte asemănătoare cu cea a cojilor de ou. Calciul pe care îl conţin aceste cochilii care, de obicei, sunt aruncate, ajută măduva spinării să îşi îndeplinească mai bine funcţia hematopoietică. În plus, cojile de ou conţin magneziu, fosfor, silicon, sodiu, potasiu, fier, aluminiu, sulf şi alte minerale esenţiale.
Sursa:
Frunza-verde.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”- kanald.ro
Citește și: „Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou- stirilekanald.ro