Compotul de sfecla rosie este o reteta traditionala ruseasca extrem de eficienta si utila in tratamentul multor boli, intrucat contine multe componente ce activeaza si revitalizeaza ficatul, rinichii si intestinele. Aceasta reteta se obtine prin simpla fermentare.
Ingrediente:
1 Borcan de sticla de 3 litri
700 de grame de sfecla rosie decojita
2 linguri de faina de secara sau neagra
200 grame de zahar (zaharul se poate inlocui cu miere, aceeasi cantitate)
100 grame de
Mod de preparare:
Sfecla spalata si curatata de coaja se taie cubulete nu foarte mari (cum se vede in imagine), si se asaza in borcan.
Adaugati apoi stafidele, cele 2 linguri de faina si zaharul sau mierea.
Umpleti borcanul cu apa fiarta si racita, amestecand foarte bine continutul.
Acoperiti borcanul cu un tifon, astfel incat sa poata sa respire.
Se lasa la temperatura camerei timp de 6-7 zile. In timul acestor zile este necesar sa amestecati continutul de 2-3 ori pe zi, iar daca este necesar, indepartati spuma.
Dupa scurgerea celor sapte zile se agita amestecul bine apoi se strecoara prin tifon si astfel veti obtine compotul de sfecla rosie.
Consum si depozitare:
Consuma 3-4 linguri de trei ori pe zi, inainte de mese.
In 20 de zile va veti alege cu un ficat curatat si pregatit sa lupte cu toxinele.
Luati o pauza de trei luni si repetati tratamentul pentru a va mentine sanatosi si liberi de orice depozite toxice.
Compotul se pastreaza pe toata perioada la frigider.
Sursa: Secretele.ro, autor Cristian Iacov
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro