Vinetele sunt bogate in minerale, doua dintre ele, fierul si calciul, fiind foarte importante pentru dezvoltarea armonioasa a organismului.
Ingrediente:
– 4 vinete medii
– 1,5 kg rosii bine coapte
– 300 g mozzarella
– 250 g parmezan ras sau alt cascaval uscat
–
– 5-6 catei de usturoi taiati felii subtiri
– busuioc verde
– sare, piper
Vinetele se spala, nu se curata de coaja, se taie felii in lung groase de 1-1,5 cm, se sareaza si se lasa la scurs.Rosiile se curata de pielite si se taie maunt, cubulete.
Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei de masline si se caleste usor usturoiul. Se adauga rosiile si se fierb pana scad, circa 20 de minute. Se potrivesc de sare si piper.
Vinetele se prajesc in ulei si se scot pe prosoape de hartie pentru eliminarea excesului de ulei.
Intr-o tava se aseaza un strat de vinete urmat de jumatate din cantitatea de sos de rosii, jumatate din branza mozzarella si jumatate din cascavalul ras. Se presara busuioc tocat marunt.
Se repeta straturile in aceeasi ordine.Se da tava la cuptorul preincins pentru 25-30 de minute.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro