Vinete cu mozzarella si parmezan la cuptor! Reteta delicioasa!

Vinete cu mozzarella si parmezan la cuptor! Reteta delicioasa!
Vinete cu mozzarella si parmezan la cuptor! Reteta delicioasa!

Vinetele sunt bogate in minerale, doua dintre ele, fierul si calciul, fiind foarte importante pentru dezvoltarea armonioasa a organismului.

 

Ingrediente:
– 4 vinete medii
– 1,5 kg rosii bine coapte
– 300 g mozzarella
– 250 g parmezan ras sau alt cascaval uscat
– ulei de masline
– 5-6 catei de usturoi taiati felii subtiri
– busuioc verde
– sare, piper
Vinetele se spala, nu se curata de coaja, se taie felii in lung groase de 1-1,5
cm, se sareaza si se lasa la scurs.
Rosiile se curata de pielite si se taie maunt, cubulete.
Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei de masline si se caleste usor usturoiul. Se adauga rosiile si se fierb pana scad, circa 20 de minute. Se potrivesc de sare si piper.
Vinetele se prajesc in ulei si se scot pe prosoape de hartie pentru eliminarea excesului de ulei.
Intr-o tava se aseaza un strat de vinete urmat de jumatate din cantitatea de sos de rosii, jumatate din branza mozzarella si jumatate din cascavalul ras. Se presara busuioc tocat marunt.
Se repeta straturile in aceeasi ordine.
Se da tava la cuptorul preincins pentru 25-30 de minute.
Sursa

Ingrediente:

– 4 vinete medii
– 1,5 kg rosii bine coapte
– 300 g mozzarella
– 250 g parmezan ras sau alt cascaval uscat

ulei de masline
– 5-6 catei de usturoi taiati felii subtiri
– busuioc verde
– sare, piper

Vinetele se spala, nu se curata de coaja, se taie felii in lung groase de 1-1,5 cm, se sareaza si se lasa la scurs.Rosiile se curata de pielite si se taie maunt, cubulete.

Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei de masline si se caleste usor usturoiul.
Se adauga rosiile si se fierb pana scad, circa 20 de minute. Se potrivesc de sare si piper.

Vinetele se prajesc in ulei si se scot pe prosoape de hartie pentru eliminarea excesului de ulei.

Intr-o tava se aseaza un strat de vinete urmat de jumatate din cantitatea de sos de rosii, jumatate din branza mozzarella si jumatate din cascavalul ras. Se presara busuioc tocat marunt.


Se repeta straturile in aceeasi ordine.Se da tava la cuptorul preincins pentru 25-30 de minute.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies