Vinetele cu roșii și cașcaval la cuptor se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Experimentează plăcerea unei gustări rafinate cu această rețetă de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Combinația de arome, de la dulceața roșiilor până la untuozitatea cașcavalului topit, va transforma orice masă într-o experiență culinară de neuitat.
Urmând pașii de
Rețetă de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor
Rețeta delicioasă de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor este de 30 de minute
Citește și: Tartă cu afine și cremă de vanilie. O opțiune răcoritoare și sănătoasă de dulce!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- O oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor este pentru 4 persoane
Ingrediente – Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor
- 5 vinete
- 500 g de cremă de brânză
- 500 g de cașcaval ras
- 200 g de unt
- 20 de roșii cherry
- 5 ouă
- 3 linguri de ulei de măsline
- Sare
- piper negru măcinat
- Verdeață, după preferințe
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ
Mod de preparare- Vinete cu roșii si cașcaval la cuptor
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, este să începem prin a spăla foarte bine toate vinetele sub un jet rece de apă, iar ulterior le vom tăia pe toate, însă pe
- Următorul pas constă în stropirea vinetelor cu ulei, pentru ca ulterior să le așezăm în tăvi de cuptor și să le introducem la o temperatură de 200 °C, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute.
- După acest interval de timp vom scoate tava cu vinetele noastre din cuptor, iar apoi vom aștepta să se răcească puțin, pentru că ulterior cu ajutorul unei linguri, să le scoatem miezul, însă nu de tot, iar de asemenea coaja trebuie păstrată intactă. Miezul se va așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca ulterior să îl amestecăm cu brânza, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, pe care am ras în prealabil, dar și ouăle, la temperatura camerei. Amestecam toate aceste ingrediente foarte bine pentru a se încorpora uniform, iar ulterior condimentam și cu sare și piper negru măcinat, după gust.
- Revenind la tava noastră pentru cuptor, le ungem cu unt, așezăm jumătățile noastre de vinete, iar ulterior cu ajutorul unei linguri adăugăm în acestea compoziția obținută, împărțită cât se poate de egal, apoi adăugăm și cașcaval ras deasupra, iar ulterior așezăm și câteva jumătăți din roșiile cherry. Deasupra putem presăra și puțină verdeață, fie acum, fie după ce scoatem vinetele din cuptor.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit tot la 200 °C, timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și vinetele noastre din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.