Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Bucură-ți papilele cu o gustare rafinată!

Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor

Vinetele cu roșii și cașcaval la cuptor se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Experimentează plăcerea unei gustări rafinate cu această rețetă de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Combinația de arome, de la dulceața roșiilor până la untuozitatea cașcavalului topit, va transforma orice masă într-o experiență culinară de neuitat.

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor

Rețeta delicioasă de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor este de 30 de minute 

Citește și: Tartă cu afine și cremă de vanilie. O opțiune răcoritoare și sănătoasă de dulce!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Beneficiile uleiului de măsline. Remediu natural pentru femei, de la piele strălucitoare la sănătatea inimii!

Timp de preparare- O oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Rețeta de Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor este pentru 4 persoane 

Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ingrediente – Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor

  •  5 vinete 
  • 500 g de cremă de brânză 
  • 500 g de cașcaval ras 
  • 200 g de unt  
  • 20 de roșii cherry 
  • 5 ouă 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • Verdeață, după preferințe 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Vinete cu roșii si cașcaval la cuptor 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, este să începem prin a spăla foarte bine toate vinetele sub un jet rece de apă, iar ulterior le vom tăia pe toate, însă pe lungime iar apoi din loc în loc vom înțepa cu ajutorul unei furculițe coaja acestora.
  2. Următorul pas constă în stropirea vinetelor cu ulei, pentru ca ulterior să le așezăm în tăvi de cuptor și să le introducem la o temperatură de 200 °C, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute. 
  3. După acest interval de timp vom scoate tava cu vinetele noastre din cuptor, iar apoi vom aștepta să se răcească puțin, pentru că ulterior cu ajutorul unei linguri, să le scoatem miezul, însă nu de tot, iar de asemenea coaja trebuie păstrată intactă. Miezul se va așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca ulterior să îl amestecăm cu brânza, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, pe care am ras în prealabil, dar și ouăle, la temperatura camerei. Amestecam toate aceste ingrediente foarte bine pentru a se încorpora uniform, iar ulterior condimentam și cu sare și piper negru măcinat, după gust. 
  4. Revenind la tava noastră pentru cuptor, le ungem cu unt, așezăm jumătățile noastre de vinete, iar ulterior cu ajutorul unei linguri adăugăm în acestea compoziția obținută, împărțită cât se poate de egal, apoi adăugăm și cașcaval ras deasupra, iar ulterior așezăm și câteva jumătăți din roșiile cherry. Deasupra putem presăra și puțină verdeață, fie acum, fie după ce scoatem vinetele din cuptor. 
  5. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit tot la 200 °C, timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și vinetele noastre din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Vinete cu roșii și cașcaval la cuptor [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Masca de cocos extrem de eficientă! Trucul de care femeile au nevoie, pentru a scăpa de ridurile și petele de pe ten

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină