In cazul in care nu mai ai loc in congelator si pentru vinete, sa stii ca acestea stau la fel de bine si in borcane. Diferenta este ca trebuie sa muncesti.
Alege vinete bine coapte, inchise la culoare, cu coditele verzi si elastice.
Le poti praji pe plita sau la cuptor. In cazul in care alegi cuptorul nu uita sa le intepi de cateva ori ca sa nu-ti crape si sa murdareasca totul in cuptor.Dupa ce le-ai copt, incearca sa le cureti cat sunt fierbinti pentru ca se curata mai bine, dar ai grija sa nu lucrezi cu ustensile de fier sau sa le uzi.
Vinetele curaţate se insira pe un alt fund de lemn asezat puţin inclinat. Le lasi astfel timp de 2—3 ore, ca sa se scurga zeama amara. Dupa ce vinetele s-au scurs, se toaca folosind o spatula de lemn sau de plastic. Le poti pune si in robotul de bucatarie dar trebuie sa folosesti lamele de plastic. La final adaugi sare dupa gust.
Vinetele tocate se aseaza in borcane cu gura mica sau in sticle de 1/2 l, cum erau cele de lapte de pe vremuri, care se umplu puţin cate puţin, batandu-le usor de masa ca sa nu ramana inauntru goluri de aer.
Se lasa un spaţiu liber, pana la buza borcanului sau a sticlei, de 2-3 cm si, dupa ce se leaga cu celofan, se fierb in bain-marie, timp de 1 ora, apoi se racesc sub patura.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro