Vinetele la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc este de 40 de minute
Timp de preparare – 50 de minute
Timp total – o oră si 30 de minute
Re ț eta de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc este pentru 2 persoane
Ingrediente – Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc
- 2 vinete mari
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper după gust
- 1 cană de sos de roșii
- 1 cană de mozzarella rasă
- 2 roșii tăiate în cuburi mici
- 1 cățel de usturoi tocat
- Un sfert de cană de frunze proaspete de busuioc tocate
De menționat este faptul că
această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Tartă cu căpșune și cremă de vanilie. Dulceața căpșunilor și aroma fină de vanilie într-o tartă de neuitat!
Mod de preparare - Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc
Pasul 1. Înainte de toate, tot ce trebuie să faceți este să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pasul 2. În continuare, va trebui să curățați 2 vinete mari și să le tăiați în felii groase de aproximativ 1 cm sau să le tăiați doar în jumătăți, iar ulterior să le faceți o scobitură a miezului, în care veți așeza restul ingredientelor.
Pasul 3. După cele 15 minute în care vinetele noastre au scăpat de gustul amar, tot ce trebuie să faceți este să le clătiți cu apă rece și să le ștergeți cu un prosop de hârtie.
Pasul 4. Așezați feliile de vinete într-o tavă pentru cuptor și ungeți-le cu 2 linguri de ulei de măsline.
Pasul 5. Puneți o cană de sos de roșii peste vinete și presărați cu o cană de mozzarella rasă. Adăugați 2 roșii tăiate în cuburile mici și un cățel de usturoi tocat. Presărați un sfert de cană de frunze proaspete de busuioc proaspăt tocat, peste brânză.
Pasul 6. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptor. Coaceți preparatul timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când vinetele sunt moi și brânza este topită și ușor rumenită sau în funcție de preferințele proprii.
Pasul 7. Imediat apoi, când preparatul a ajuns în stadiul dorit, tot ce trebuie să faceți este să scoateți tava din cuptor și să o lăsați să se răcească timp de câteva minute.
Pasul 8. Această rețetă este ușor de pregătit și foarte gustoasă. Poți servi vinetele la prânz sau cină. Sper că această rețetă vă va plăcea și vă va fi de ajutor, iar cu siguranță va fi și pe placul celor dragi și îi veți surprinde cu adevărat!
Vinetele la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: 3 idei de mic dejun plin de energie