O opțiune sănătoasă și gustoasă pentru cină! Vinete umplute cu brânză mozzarella și gratinate la cuptor

O opțiune sănătoasă și gustoasă pentru cină! Vinete umplute cu brânză mozzarella și gratinate la cuptor
O opțiune sănătoasă și gustoasă pentru cină! Vinete umplute cu brânză mozzarella și gratinate la cuptor

Vinetele la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc, preparate exact pe gustul vostru.  

 

Rețetă de  Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc este de 40 de minute

Timp de preparare – 50 de minute

Timp total – o oră si 30 de minute

Re ț eta de Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc este pentru 2 persoane

vinete la cuptor cu feta
Vinetele la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc[Sursa foto: freepik]

Ingrediente –  Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1 cană de sos de roșii
  • 1 cană de mozzarella rasă
  • 2 roșii tăiate în cuburi mici
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • Un sfert de cană de frunze proaspete de busuioc tocate

De menționat este faptul că

această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

vinete la cuptor cu cascaval
Vinetele la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu căpșune și cremă de vanilie. Dulceața căpșunilor și aroma fină de vanilie într-o tartă de neuitat!

Mod de preparare -  Vinete la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc

Pasul 1.  Înainte de toate, tot ce trebuie să faceți este să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2.  În continuare, va trebui să curățați 2 vinete mari și să le tăiați în felii groase de aproximativ 1 cm sau să le tăiați doar în jumătăți, iar ulterior să le faceți o scobitură a miezului, în care veți așeza restul ingredientelor.

Puneți-le într-un vas cu apă sărată timp de aproximativ 15 minute, pentru a le reduce gustul amar.

Pasul 3.  După cele 15 minute în care vinetele noastre au scăpat de gustul amar, tot ce trebuie să faceți este să le clătiți cu apă rece și să le ștergeți cu un prosop de hârtie.

Pasul 4.  Așezați feliile de vinete într-o tavă pentru cuptor și ungeți-le cu 2 linguri de ulei de măsline.

Condimentați cu sare și piper, după gust.

Pasul 5.     Puneți o cană de sos de roșii peste vinete și presărați cu o cană de mozzarella rasă. Adăugați 2 roșii tăiate în cuburile mici și un cățel de usturoi tocat. Presărați un sfert de cană de frunze proaspete de busuioc proaspăt tocat, peste brânză.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Acoperiți tava cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptor. Coaceți preparatul timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când vinetele sunt moi și brânza este topită și ușor rumenită sau în funcție de preferințele proprii.

Pasul 7.  Imediat apoi, când preparatul a ajuns în stadiul dorit, tot ce trebuie să faceți este să scoateți tava din cuptor și să o lăsați să se răcească timp de câteva minute.

Pasul 8.  Această rețetă este ușor de pregătit și foarte gustoasă. Poți servi vinetele la prânz sau cină. Sper că această rețetă vă va plăcea și vă va fi de ajutor, iar cu siguranță va fi și pe placul celor dragi și îi veți surprinde cu adevărat!

Vinetele la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

vinete la cuptor cu mozzarella si parmezan
Vinetele la cuptor cu mozzarella, roșii și busuioc[Sursa foto: freepik]

Citește și: 3 idei de mic dejun plin de energie

 


Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Supă cremă de ciuperci. Experimentează o explozie de gusturi cu supa cremă de ciuperci, o combinație rafinată între aroma de ciuperci și smântână!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies