Vinul fiert e delicios, dar și plin de beneficii. Cum îl prepari ca să fie sănătos

Vinul fiert e delicios, dar și plin de beneficii. Cum îl prepari ca să fie sănătos
Vinul fiert e delicios, dar și plin de beneficii. Cum îl prepari ca să fie sănătos

Vinul fiert este un adevărat deliciu. Unde mai punem că aduce și o grămadă de beneficii organismului. Există totuși o rețetă de preparare a acestuia, pentru ca vinul să fie sănătos, dar și gustos, în același timp.

Sezonul rece a venit, iar una dintre băuturile preferate ale românilor în această perioadă este, fără îndoială, vinul fiert. Aroma acestuia este irezistibilă și dacă luăm în calcul și faptul că ne încălzește imediat, este de înțeles de ce optăm pentru această băutură.

Cea mai bună rețetă de vin fiert

Vinul fiert nu este doar o băutură cu alcool, care ne încălzește iarna. Acesta aduce și multiple beneficii organismului, datorită antioxidanţilor, a flavonoidelor și a compuşilor fenolici din compoziție.

Iată cum trebuie să fierbeți vinul și ce ingrediente vă trebuie, pentru a obține o băutură sănătoasă:

  • un litru de vin roșu
  • scorţişoară
  • 10 cuişoare
  • coajă de lămâie și portocală
  • zahăr brun
  • 5 linguri de miere

În primul rând, contează foarte mult calitatea vinului.

Ideal ar fi să folosiți un vin roșu de țară, cât mai natural. Acesta este cel mai sănătos pentru organism. Vinul trebuie fiert cu mare atenție. Nu este bine să dea în clocot. Este suficient doar să îl încălziți.

În ceea ce privește scorțișoara, trebuie să folosiți bețișoare și nu pudră. Aceasta din urmă va schimba culoarea vinului și îi va da o consistență tulbure. În plus, pudra de scorțișoară se lipește de vasul în care fierbeți vinul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În afară de scorțișoară și cuișoare, puteți adăuga și alte ingrediente, în funcție de preferințele fiecăruia. Puteți opta pentru mere sau chiar pentru grepfruit roșu.

Un alt aspect important este să adăugați cojile de portocală sau de lămâie în ultimele minute de fierbere, pentru că în caz contrar, acestea vor da un gust acru vinului.

Vinul fiert poate fi îndulcit cu miere sau cu zahăr brun sau poate fi băut așa, fără niciun fel de îndulcitor.

Beneficiile vinului fiert

Consumat cu moderație, vinul poate ajuta organismul să facă față cu brio radicalilor liberi și ne menține inima sănătoasă. În plus, are un puternic efect antioxidant și ne ajută să prevenim îmbătrânirea prematură. Mai mult, vinul fiert ține răceala la distanță, datorită resveratrolului, o substanţă cu proprietăţi antiinflamatorii.

Persoanele care obișnuiesc să bea două pahare de vin pe zi au cu 44% mai puține șanse să răcească față de oamenii care nu consumă deloc această băutură. Fiți foarte atenți însă la cantitățile de vin consumate. Nu uitați totuși că este o băutură alcoolică.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Dacă știți că aveți anumite probleme de sănătate, cum ar fi un număr prea mare de trigliceride sau migrene, evitați să consumați vin. De asemenea, nu este recomandat ca femeile însărcinate să bea alcool. Este valabil și pentru persoanele care vor să slăbească.

“Vinul conţine de asemenea, calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiaacă şi dependenţă”, au explicat specialiștii.

Vinul conține potasiu, care ajută la reglarea ritmului cardiac. De asemenea, are fluor, care ține cariile dentare la distanță, dar și fosfor, care ajută rinichii să funcționeze corect. Vinul roșu poate fi de ajutor și în prevenirea cancerului de plămâni, de sân și al celui de prostată.

Alcoolul şi polifenolii din vin țin vasele de sânge sănătoase și scad presiunea arterială. Și nu în ultimul rând, vinul roșu ne poate proteja împotriva demenței și a bolii Alzheimer.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies