Cu gustul lor dulce-acrisor, visinele sunt fructele potrivite pentru zilele calde de vara.
Visinele contin: apa, zaharuri, acizi, substante tanoide, proteine, pectine, saruri minerale, provitamina A, vitaminele B1, B2, C, PP, acid folic, vitamina E. Ele au o valoarea energetica de circa 63 kcal la 100 g.
Aceste fructe contribuie la intarzierea procesului de imbatranire prin imbunatatirea compozitiei chimice a sangelui, la ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor renale, hepatice, diabetice, cardiovasculare si la atenuarea stresului psihic si a anemiei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Visinele contin de 19 ori mai mult betacaroten decat afinele.
Cura de visine (fructe proaspete sau suc) este indicata diabeticilor datorita vitaminei E si levulozei.
Potasiul pe care il contin contribuie la furnizarea unei cantitati de energie optima organismului, dar si la arderea caloriilor.
Sursa: www.doctorulzilei.ro