Cum perioada sarbatorilor a trecut, toata lumea simte nevoia sa faca o pauza de la mancarurile grele si complicate.
Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne propune o reteta usoara potrivita inca frigului de afara. Reteta este cat se poate de simpla si gustoasa.
Ingrediente:
– 1 kg de antricot de vita sau muschiulet de vita
– 2 lingurite cu cimbru uscat
– 1 foaie de dafin
– 3 linguri cu bulion
– 150 ml vin rosu
– 50 ml ulei
–
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incepem cu temperarea carnii, adica se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei (1-2 ore). Cu 10-15 minute inainte de a fi gatita, carnea se asezoneaza din belsug cu sare, piper si cimbru,pe ambele parti. Dupa acest timp se tamponeaza bucata de carne cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa lasat de sare.
Se stropeste carnea cu putin ulei si se intinde uniform pe toata bucata folosind o pensula sau chiar degetele. Intr-o tigaie incinsa se prajeste carnea cate 3-4 minute pe ambele parti pana capata o crusta. Se transfera apoi carnea intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade unde se mai tine timp de 30-40 de minute. In acest timp cat sta carnea la cuptor preparam sosul.
In tigaia in care am fript carnea si a ramas un sos adaugam bulionul dizolvat in putina apa,apoi vinul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Scoatem carnea de la cuptor, o lasam sa se odihneasca in tava cateva minute apoi o taiem felii. Friptura de vita se serveste calda, stropita cu sosul de vin (strecurat) alaturi de garnitura preferata.
Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne propune o reteta usoara potrivita inca frigului de afara. Reteta este cat se poate de simpla si gustoasa.
– 1 kg de antricot de vita sau muschiulet de vita – 2 lingurite cu cimbru uscat – 1 foaie de dafin – 3 linguri cu bulion – 150 ml vin rosu – 50 ml ulei – sare si piper dupa gust
Incepem cu temperarea carnii, adica se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei (1-2 ore). Cu 10-15 minute inainte de a fi gatita, carnea se asezoneaza din belsug cu sare, piper si cimbru,pe ambele parti.
Dupa acest timp se tamponeaza bucata de carne cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa lasat de sare. Se stropeste carnea cu putin ulei si se intinde uniform pe toata bucata folosind o pensula sau chiar degetele. Intr-o tigaie incinsa se prajeste carnea cate 3-4 minute pe ambele parti pana capata o crusta. Se transfera apoi carnea intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade unde se mai tine timp de 30-40 de minute.
In acest timp cat sta carnea la cuptor preparam sosul.
In tigaia in care am fript carnea si a ramas un sos adaugam bulionul dizolvat in putina apa,apoi vinul
si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Scoatem carnea de la cuptor, o lasam sa se odihneasca in tava cateva minute apoi o taiem felii. Friptura de vita se serveste calda, stropita cu sosul de vin (strecurat) alaturi de garnitura preferata.
Cum perioada sarbatorilor a trecut, toata lumea simte nevoia sa faca o pauza de la mancarurile grele si complicate.
Baby morcovi serviți cu sos de brânză, rețeta pregătită de Giulia Nahmany! Află care sunt ingredientele unui sos delicios: "Mixezi bine totul, iar când morcovii sunt gata, poți trece la asamblat!"
Elena Kadar25 noiembrie 2024Actualizat: 25 noiembrie 2024, 11:37