Concentratiile ridicate de vitamina C din sange, datorate consumului de frunte si de legume, sunt asociate unui risc mai redus al aparitiei bolilor cardiovasculare si mortii prematura, arata noi studii realizate la Universitatea din Copenhaga si la Spitalelor Hervlev si Gentofte.
In cadrul studiului cercetatorii au accesat date legate de 100.000 de danezi si de obiceiurile lor de consum ale fructelor si legumelor, alaturi de analize ale ADN-ului lor.
"Vedem ca cei care consuma cele mai mult fructe si legume au un risc cu 15% mai scazut de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare si cu 20% mai redus de moarte prematura in comparatie cu cei care consuma rar fructe si legume.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Vitamina C ajuta la dezvoltarea tesutului conjunctiv care sustine si conecteaza diferite tipuri de tesuturi si de organe din corp.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro