Vitamina C din legume si fructe ne poate scapa de moarte prematura, arata cele mai noi studii!

Vitamina C din legume si fructe ne poate scapa de moarte prematura, arata cele mai noi studii!
Vitamina C din legume si fructe ne poate scapa de moarte prematura, arata cele mai noi studii!

Concentratiile ridicate de vitamina C din sange, datorate consumului de frunte si de legume, sunt asociate unui risc mai redus al aparitiei bolilor cardiovasculare si mortii prematura, arata noi studii realizate la Universitatea din Copenhaga si la Spitalelor Hervlev si Gentofte.

In cadrul studiului cercetatorii au accesat date legate de 100.000 de danezi si de obiceiurile lor de consum ale fructelor si legumelor, alaturi de analize ale ADN-ului lor.

"Vedem ca cei care consuma cele mai mult fructe si legume au un risc cu 15% mai scazut de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare si cu 20% mai redus de moarte prematura in comparatie cu cei care consuma rar fructe si legume.

In acelasi timp, obsevam ca reducerea acestui risc este corelata cu concentratii ridicate de vitamina C in sange provenite de la fructe si legume", a declarat medicul Camilla Kobylecki.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Vitamina C ajuta la dezvoltarea tesutului conjunctiv care sustine si conecteaza diferite tipuri de tesuturi si de organe din corp.

Vitamina C este si un antioxidant puternic care protejeaza celulele de vatamarile care pot fi cauzate de diferite boli, inclusiv de cele cardiovasculare.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies