In ciuda faptului ca medicina a facut progrese imense in diagnosticarea si tratarea tumorilor maligne, cancerul continua sa fie una dintre cele mai intalnite cauze ale mortii oamenilor care traiesc in tarile industrializate.
Potrivit calculelor 1 din 3 persoane va muri din cauza unei forme de cancer. Desi este adevarat ca radioterapia si chirurgia sunt capabile sa vindece unii bolnavi si ca chimioterapia si-a dovedit eficacitatea in tratarea a 10 tipuri de tumori maligne, rata mortalitatii din cauza cancerului nu a scazut considerabil in ultimii 25 de ani. Aproximativ 60% dintre pacientii bolnavi de cancer descopera ca boala este atat de raspandita in corp incat chimioterapia nu poate fi utilizata in dozaje suficient de mari pentru a distruge celulele canceroase din cauza toxicitatii sale foarte mari.
Din fericire, insa, natura ofera solutii la aceasta problema. Exista o leguma care are in componenta agenti anti-tumori. Acest agent este vitamina B17, cunoscuta ca amgdalina. Potrivit oamenilor de stiinta vitamina B 17 este vitala pentru ca oamenii sa traisca fara grija ca se pot imbolnavi de cancer.
Amigdalina este un extract din samburele de caisa, ceea ce inseamna ca este doar un supliment alimentar. Vitamina B17 a fost un subiect controversat in urma cu 20 de ani, cand mai multe nume importante ale stiintei mondiale au sustinut ca daca aceasta este consumata, componentii sai fac imposibila dezvoltarea oricarei forme de cancer, ba mai mult distruge eventualele celule cancerigene care s-ar gasi in organism.
Insa marile companii farmaceutice din Statele Unite au pus sub semnul intrebarii aceste afirmatii si pana la urma au reusit sa-si impuna punctul de vedere.Vitamina B17 ca solutie preventiva
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Vitamina B 17 este una dintre sursele de hrana in culturi precum cea eschimosa, hunzas, abkhazia etc.
– Miezul sau semintele de fructe: Merele, caisele, ciresele, nectarinele, piersici, pere, prune.
– fasole, linte;
– migdale amare, nuci de macadamia;
– fructe de padure: mure, afine, agrise, merisor, zmeura, capsuna;
– semnite de Chia, de in, de susan;
– acacia, iarba de grau, grau negru, chia, in;
– ovaz, orez brun, secara;
– muguri de bambus.
Pentru a furniza cantitatea necesara de vitamina B17 corpului tau trebuie sa urmezi doua reguli:
In primul rand sa mananci fructele cu totul (inclusiv semintele), insa sa nu consumi mai multe seminte decat ai consuma tot fructul.
Spre exemplu: daca manci trei mere pe zi semintele din fructe contin o cantitate suficienta de vitamana B17. Nu ar trebui sa consumi semintele de la 10 kilograme de mere.Doi: o caisa sau un sambure de-al sau contine suficienta vitamina pentru a preveni cancerul, desi este posibil ca anumite persoane sa aiba nevoie de o cantitate mai mare de vitamina B17 in functie de dieta obisnuita si de metabolism.
Si aici moderatia joaca un rol extrem de important ceea ce inseamna ca nu trebuie sa exagerezi cu consumul de fruncte pentru a tine cancerul departe.
Cantitati mari de vitamina B 17 sunt obtinute prin consumul de fructe si legume crude. Insa daca legumele sau fructele sunt pregatite in stil chinezesc, ele isi pastreaza calitatile.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro