Ce trebuie să facem în această perioadă de pandemie pentru a ne crește imunitatea. Ce recomandă celebrul medic Monica Pop.
Celebrul doctor Monica Pop, șefa de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, susține că românii au, în general, o imunitate scăzută. Din acest motiv, ar trebui să acorde o mai mare atenție unei vitamine care este strâns legată de sitemul imunitar.
Dr. Monica Pop a vorbit despre importanța sistemului imunitar în special în această perioadă și despre vitamina căreia terbuie să-i acordăm o importanță deosebită.
Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Coronavirus. Medicamentul descoperit de chinezi care poate ajuta la combaterea COVID-19, „Trebuie inclus în tratament cât mai curând”
Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență.
Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop, duminică, la Antena 3.Citeste si: Medicul Monica Pop, despre cele două alimente banale pe care trebuie să le ai în casă, în timpul pandemiei de coronavirus
La începutul pandemiei, Monica Pop a oferit și o rețetă:
Tratament pentru creşterea imunităţii- Proxilaxia îmbolnăvirii
Recomandare:
- Isoprinosine 3 pe zi, un flacon
- Vitamina A- 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)
- Vitamina D3, f f importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000- 10000 u/zi.
Totul 1 lună.
Citeste si: Monica Pop e revoltată că românii sunt obsedați de coronavirus: „Sunt mulți alți pacienți, nu numai cei cu Covid 19. Nu e singura boală de pe pământ!”
Apoi, continuati cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.
Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice).
Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărarea să fie în "acțiune"!
Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!", spune managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmolgice, prof. dr. Monica Pop.