Volodimir Zelenski a fugit în România? Ce spune Ministerul Apărării Naționale despre aeronavele ajunse în România din Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski
Președintele Volodimir Zelenski, acuzat că a fugit din Ucraina

Cine spune că președintele Ucrainei a ajuns în România și ce a declarat Ministerul Apărării Naționale despre acest subiect.

„Volodimir Zelenski este în Brașov". Rusia susține că știe unde se ascunde președintele ucrainean, la 14 zile de la începerea războiului din Ucraina.

Agenția de presă rusească Ria Novosti a titrat că președintele Ucrainei ar fi fugit din țară și că nu se află la Kiev într-un buncăr, ci în România, în orașul Brașov. De altfel, agenția de presă susține că are mai multe divezi în acest sens.

„Este posibil ca avioanele să-l transporte pe Zelenski și echipa sa”, a anunțat propaganda rusească.

Zvonurile cu privire la fuga lui Zelenski au pornit după ce agenția de la Kremlin a anunțat că trei avioane au aterizat pe aeroportul din Brașov marți, la ora 16.30. În plus, avioanele ar fi fost însoțite și de un elicopter al trupelor din Ucraina.

Ria Novosti îi citează pe cei din proiectul „War on Fake” care susțin că înregistrările lui Volodomir Zelinski din buncăr sunt editate și trucate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram. Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa.”, scrie Ria.ru.

Citeste si: Armata redevine obligatorie în România? Ce spune Ministrul Apărării

Ministerul Apărării Naționale, precizări despre aeronavele sosite în România din Ucraina

Ministerul Apărării Naționale a făcut precizări în legătură cu elicopterele ucrainene marți:

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

UPDATE (15:42)
Actualizare cu privire la situația elicopterelor ucrainene:

Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităților române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile și fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către județul Brașov, pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România. Și pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naționale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.

Ministerul Apărării Naționale
Ministerul Apărării Naționale a spus de ce au ajuns mai multe aeronave ucrainene în România[Sursa foto: Facebook]


În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare.

Referitor la cele patru elicoptere ucrainene, facem următoarele precizări:
Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.

Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.
Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizâd deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies