Volodimir Zelenski vrea să negocieze pacea cu Vladimir Putin

Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin
Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin ar putea negocia pacea

Preşedintele Ucrainei şi liderul de la Kremlin s-ar putea întâlni să discute despre o posibilă pace.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să discute despre pace şi despre încetarea focului, deşi s-a zvonit că politicianul ar fi refuzat propunerea liderului de la Kremlin.

"Trebuie să resping acuzațiile că am refuzat să avem discuții. Ucraina a fost și este întotdeauna gata să negocieze pacea și încetarea focului. Este poziția noastră permanentă. Am acceptat propunerea președintelui rus", a scris el pe contul său de Facebook.

Citeste si: Joe Biden, ajutor financiar pentru Ucraina! Ce sumă a deblocat

Potrivit lui Nikoforov, sunt în desfășurare consultări cu privire la locul și timpul negocierilor. Cu cât discuțiile încep mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a restabili viața normală a cetăţenilor Ucrainei, a menționat el.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a afirmat, în urmă cu câteva ore, că Putin este gata să trimită o delegație la Minsk pentru discuții cu Ucraina. Mai târziu, el a povestit că partea ucraineană ar prefera Varșovia ca un posibil loc de desfășurare a negocierilor cu Rusia.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut deblocarea de urgenţă a unor fonduri pentru Ucraina

Politicianul de la Casa Albă a solicitat suma de 350 de milioane de dolari pentru a fi alocată dotărilor militare necesare Ucrainei. Aceasta este cea de-a treia tranşă de bani trimisă de SUA Ucrainei. Primele două au fost în valoare de 60 de milioane şi 250 de milioane de dolari potrivit cnn.com.

Citeste si: Rusia, sub sancțiuni puternice. „Va fi tratată ca un stat ostil, izolat de fluxurile globale și de investiții”

Ce a declarat preşedintele SUA imediat după primele atacuri ale Rusiei în Ucraina

„Rugăciunile întregii lumi se îndreaptă spre oamenii din Ucraina în această noapte, pe măsură ce suferă un atac neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse”, a adăugat el. „Rusia singură este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care atacul le va aduce, iar SUA și aliații săi vor răspunde într-un mod decisiv și unit.

Lumea va trage Rusia la răspundere”, a mai spus el imediat după primele atacuri ale Rusiei în Ucraina.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Care este secretul folosit de mamaia Lenuța pentru dulceața de gutui? "Am cules gutuile din copac, că acum e toamnă, s-au copt!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies