Desi relativ scurta, istoria vopsirii parului ne ofera o idee despre cum erau folosite si privite culoarile in interactiunile sociale, in trecut.
De exemplu, grecii asociau parul rosu cu ghinionul, considerandu-l un semn al barbarismului. In lumea crestina, copiii cu par blond, auriu erau priviti cu admiratie si veneratie, in special in tarile in care aceasta culoare nu era obisnuita.
Probabil ca si tu si prietenele tale v-ati dorit de multe ori sa fiti blonde angelice, roscate focoase sau brunete rafinate. Trebuie sa stii insa ca nu orice culoare ti se potriveste si ca trebuie sa te orientezi catre culorile complementare pielii si ochilor.
De asemenea, e bine sa te gandesti daca optezi pentru culoare integrala sau pentru suvite, daca iti vei lua inima in dinti si te vei vopsi singura sau te vei adresa unui specialist.
Pentru a sti care este nuanta care te va avantaja cel mai mult, trebuie sa tii cont de cateva reguli:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
• Pentru pielea calda, de culoare deschisa si ochii caprui inchis, caprui deschis sau verzi, se recomanda culorile deschise
• Pielea de culoare calda, cu nuante galben-rosiatice si cu aspect brun-galbui sau cu reflexe amintind de culoarea cuprului, iar ochii maro inchis, verzi sau de culoarea chihlimbrarului: se recomanda culori din categoria celor intense, cu nuante inchise. Cea mai buna alegere: brun-auriu, in paleta de la mediu pana la foarte inchis, aluna, maro-miere, cupru sau mahon.
• Pielea in nuante deschise, stinse, reci, roz-bej, sidefiu sau roz deschis si ochii albastri, gri-verzi, turcoaz sau gri-albastri se potrivesc cel mai bine cu vopselele in culori cenusii sau reci, cum ar fi blond-argintiu, castaniu deschis cu tonuri de galben sau blond platinat. Se pot face, in plus, suvite gri deschis sau blond platinat.
Inainte de vopsire, analizeaza-ti garderoba, pentru a nu avea surpriza sa constati ca tinutele tale sunt preponderent in nuante reci sau doar in nuante calde, care ar putea sa nu se potriveasca noii culori a parului.
Fii pregatita sa iti schimbi garderoba si culorile pentru machiaj in functie de noua nuanta a parului. Cu cat culoarea parului tau e mai inchisa, cu atat mai mult te vor avantaja un machiaj intens si tesaturile foarte colorate.Evita sa iti colorezi parul cu mai mult de doua nuante mai deschis decat culoarea ta naturala. De asemenea, daca ai pielea palida, iar parul castaniu inchis, sub nici o forma nu opta pentru nuantele foarte inchise.
Culorile inchise subtiaza, deci este recomandat sa fie folosite in jurul fetei pentru persoanele cu fata mai mare. Culorile deschise, ce dau senzatia de largime, sunt recomandate persoanelor cu fata mica.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro