Vorbeşti cu tine însuţi? Motivul halucinant pentru care faci acest lucru

Vorbeşti cu tine însuţi? Motivul halucinant pentru care faci acest lucru
Vorbeşti cu tine însuţi? Motivul halucinant pentru care faci acest lucru

Vorbeşti cu tine însuţi? Oamenii de știință au descoperit că dialogurile cu propria persoană reprezintă o cale spre genialitate și succes.

Vorbeşti cu tine însuţi? S-a dovedit că este foarte util să vorbești cu tine însuți și, într-adevăr, cei mai inteligenți oameni din lume au un astfel de obicei. Iată ce au descoperit cercetătorii despre discuțiile cu propria persoană:

1. Ne fac să gândim mai repede

Psihologii au efectuat următorul experiment: câțiva voluntari au primit o listă cu 20 de produse pe care trebuiau să le găsească într-un supermarket.

Prima dată, participanții la studiu au fost rugați să-și îndeplinească misiunea în tăcere, iar la a doua încercare li s-a permis să spună în glas denumirile produselor.

Ca rezultat, la cea de-a doua încercare, participanții au găsit mâncarea mult mai repede. Se pare că vorbitul ne face să ne vizualizăm rezultatul acțiunilor. Acest lucru funcționează doar atunci când îți imaginezi clar ceea ce îți dorești și cum să obții acel lucru.

2. Ne ajută să ne concentrăm

Privește modul în care copiii percep lumea. În timp ce învață sau în timpul jocurilor spun ceva sub nas. Monologurile îi ajută să se concentreze asupra noilor provocări și să le execute pas cu pas. Un micuț care se joacă cu mașinile pe podea, își poate spune de exemplu: „ Acest camion este mare, nu va încăpea în garaj.

Merg să iau o mașinuță mai mică ”. Singur își dă comenzi și se ajută să înțeleagă și să țină minte consecințele acțiunilor sale.

3. Ne ajută să ne organizăm gândurile

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Gândurile nenumărate le poți organiza și oferi prioritate doar dacă le spui în glas.

Fii propriul tău psihoterapeut – conversația cu tine însuți liniștește și revigorează. Cu toții știm că problema poate fi rezolvată doar atunci când este discutată.

4. Ne ajută să ne atingem obiectivele

La fiecare Revelion ne facem o listă de scopuri, dar abandonăm planurile ambițioase pentru că ne apasă și ne par de neatins. Va fi mult mai sigur dacă îți vei comenta acțiunile și îți vei verifica progresele înregistrate la fiecare etapă, exact cum o fac copiii.

Și, dintr-o dată, vei înțelege că nimic nu este imposibil.

Vorbitul cu tine însuţi, mai ales la a treia persoană, poate fi stânjenitor, dar un studiu recent al cercetătorilor de la ”Michigan State University” şi de la ”University of Michigan” a ajuns la concluzia că emoţiile pot fi influenţate în funcţie de modul în care aceştia vorbesc cu ei înşişi în timpul experienţelor negative.

 

Citeste si: Cum să prepari limonada perfectă. Ce făceai greșit până acum

Citeste si: Avertisment cutremurător! Scenariul TERIFIANT din The Day After Tomorrow devine realitate? Ce ne așteaptă în viitorul apropiat. E înfricoșător!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum să prepari o îngheţată delicioasă la tine acasă. 4 rețete fabuloase pe care le vei pregăti rapid!

 

 

 

 

 

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

De ce trebuie NEAPARAT să ai o pisică! Răspunsul te va șoca!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies