Vorbeşti cu tine însuţi? Oamenii de știință au descoperit că dialogurile cu propria persoană reprezintă o cale spre genialitate și succes.
Vorbeşti cu tine însuţi? S-a dovedit că este foarte util să vorbești cu tine însuți și, într-adevăr, cei mai inteligenți oameni din lume au un astfel de obicei. Iată ce au descoperit cercetătorii despre discuțiile cu propria persoană:
1. Ne fac să gândim mai repede
Psihologii au efectuat următorul experiment: câțiva voluntari au primit o listă cu 20 de produse pe care trebuiau să le găsească într-un supermarket.
Ca rezultat, la cea de-a doua încercare, participanții au găsit mâncarea mult mai repede. Se pare că vorbitul ne face să ne vizualizăm rezultatul acțiunilor. Acest lucru funcționează doar atunci când îți imaginezi clar ceea ce îți dorești și cum să obții acel lucru.
2. Ne ajută să ne concentrăm
Privește modul în care copiii percep lumea. În timp ce învață sau în timpul jocurilor spun ceva sub nas. Monologurile îi ajută să se concentreze asupra noilor provocări și să le execute pas cu pas. Un micuț care se joacă cu mașinile pe podea, își poate spune de exemplu: „ Acest camion este mare, nu va încăpea în garaj. Merg să iau o mașinuță mai mică ”. Singur își dă comenzi și se ajută să înțeleagă și să țină minte consecințele acțiunilor sale.
3. Ne ajută să ne organizăm gândurile
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Gândurile nenumărate le poți organiza și oferi prioritate doar dacă le spui în glas.
Fii propriul tău psihoterapeut – conversația cu tine însuți liniștește și revigorează. Cu toții știm că problema poate fi rezolvată doar atunci când este discutată.4. Ne ajută să ne atingem obiectivele
La fiecare Revelion ne facem o listă de scopuri, dar abandonăm planurile ambițioase pentru că ne apasă și ne par de neatins. Va fi mult mai sigur dacă îți vei comenta acțiunile și îți vei verifica progresele înregistrate la fiecare etapă, exact cum o fac copiii.
Vorbitul cu tine însuţi, mai ales la a treia persoană, poate fi stânjenitor, dar un studiu recent al cercetătorilor de la ”Michigan State University” şi de la ”University of Michigan” a ajuns la concluzia că emoţiile pot fi influenţate în funcţie de modul în care aceştia vorbesc cu ei înşişi în timpul experienţelor negative.
Citeste si: Cum să prepari limonada perfectă. Ce făceai greșit până acum
Citeste si: Cum să prepari o îngheţată delicioasă la tine acasă. 4 rețete fabuloase pe care le vei pregăti rapid!