Vouchere de 8000 de lei pentru românce! Anunțul de ultimă oră al Ministrului Marcel Boloș

Vouchere de 8000 de lei pentru românce! Anunțul de ultimă oră al Ministrului Marcel Boloș
Vouchere de 8000 de lei pentru românce! Anunțul de ultimă oră al Ministrului Marcel Boloș

Conform unei estimări oficiale, aproximativ 220.000 de familii din România vor fi eligibile pentru a primi un nou ajutor guvernamental pentru a-și renova locuințele sau pentru a cumpăra electrocasnice esențiale, cum ar fi aragazul sau mașina de spălat.

Marcel Boloș a anunțat că de la 1 septembrie vor fi acordate noi vouchere pentru români, iar acestea vor fi în valoare totală de 200 de milioane de euro. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a specificat și că a precizat și pentru cine sunt destinate aceste vouchere.

Citește și: Crește vârsta de pensionare pentru femeile din România! Veste proastă dată de șeful Casei de Pensii

Vouchere de 8000 de lei pentru românce

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a explicat că noile vouchere acordate de stat se referă, în principal, la două categorii: un voucher pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire și reparații în valoare de 4000 de lei și un voucher pentru achiziționarea de electrocasnice esențiale, în valoare și el de 4000 de lei.

Marcel Boloș a discutat, în cadrul unei emisiuni TV, despre propunerile de măsuri de austeritate pregătite de Guvern pentru români, pe care le-a primit de la Banca Mondială.

Guvernul urmează să decidă cum va implementa aceste propuneri și care dintre ele vor fi puse în aplicare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Tipurile de măsuri pentru recalibrarea în sistemul fiscal se regăsesc în documentația și analiza pe care a făcut-o Banca Mondială pentru sistemul nostru fiscal, unde această măsură de impozitare progresivă se regăsește.

Cu toții ne aducem aminte că, până la cota unică, ce a fost reintrodusă de către guvernele care s-au succedat la conducerea României, am avut o impozitare progresivă care mergea până la 38%. Înainte de 2006 a fost extrem de criticată.Cota unică este ultima rămășiță care mai există în sistemele fiscale și peste tot este o chestiune de principiu în sistemul fiscal. Progresivitatea înseamnă corelarea cu niveluri veniturilor pe care le realizează contribuabilii.
Este o decizie pe care Guvernul României o va adopta pentru că avem, de asemenea, jalon în Planul Național de Redresare și Reziliență, unde această analiză de impact pe care o avem făcută de experții Băncii Mondiale este urmată de crearea cadrului legal pentru preluarea acestor măsuri. Este greu de spus dacă coaliția va decide să preia în totalitatea acele măsuri, dar impozitul progresiv este trecut ca recomandare pentru o recalibrare.
Noi suntem una dintre puținele state ale Uniunii Europene care avem un procent destul de scăzut de venituri fiscale raportat la PIB. 27%. Însă consecința este că acest nivel scăzut al procentului pe care îl avem raportat la produsul intern brut are în spate un sistem întreg de cheltuieli. Restructurarea sistemului fiscal este foarte importantă pentru că în spate avem cheltuielile acestea colosale cărora trebuie să le asigurăm sustenabilitatea. Vorbim aici despre cheltuielile privind sistemul de pensii general privind salarizarea bugetarilor și toate cheltuielile mari din bugetul de stat”,
a explicat Marcel Boloș.

Ce vrea să renegocieze Guvernul în PNRR

Marcel Boloș a adus în discuție, printre altele, aspectele pe care România dorește să le negocieze în PNRR. Unul dintre aceste aspecte este eliminarea procentului de 9,4% din PIB alocat pensiilor și înlocuirea lui cu o regulă de indexare care să asigure stabilitatea financiară a cheltuielilor cu pensiile în raport cu PIB-ul.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

„Nu este vorba despre eliminare, ci despre înlocuire. Asta înseamnă că este deschisă pentru ca să avem o discuție a acestui procent. Am explicat că din spate din măsuri care vor trebui luate în perioada următoare cu privire la ajustarea veniturilor pensionarilor. Eu știu care este anul când noi trecem de 9,4% din PIB. Nu vreau să sperii din nou pe cei care sunt beneficiari în sectorul public, dar trebuie rezolvată problema de pe acum, să înțeleagă Comisia că noi dorim o înlocuire a acestui indicator”, a transmis Marcel Boloș.

Citește și: Cum se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune metode de curățare pentru a le păstra în stare impecabilă



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Femeile din România care vor putea ieși la pensie mai devreme! Anunț important

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies