Vouchere de vacanță 2023 pentru salariate! Ce le este interzis femeilor să facă cu tichetele de vacanță

Vouchere de vacanță 2023 pentru salariate! Ce le este interzis femeilor să facă cu tichetele de vacanță

Vânzarea voucherelor este strict interzisă, iar amenda pentru comercializarea acestora este de 26.600 de lei. Iată ce nu ai voie să faci cu tichetele de vacanță!

Voucherele pot acoperi diverse tipuri de plăți pentru concediu, însă pachetul este necesar să includă cazare, transport, mâncare, agrement, tratament balnear. Mai mult decât atât, tichetul valoric are o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii, iar acesta nu sunt transmisibil, putând fi utilizate doar de către titular, pe baza actului de identitate. De asemenea, vânzarea voucherelor este complet interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă vouchere pentru altă persoană va fi amendată cu o sumă în valoare de 13.300 de lei. Sumele voucherelor de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, astfel că cei 10% impozit, mai precis 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care acestea vor fi acordate.

Citește și: Tichetul pentru femei, destinat activităților casnice! Pot schimba salariatele voucherele în bani?

Vouchere de vacanță 2023 pentru salariate [Sursa foto: freepik]

Este bine de știut faptul că acestea se oferă și în 2023 pentru angajații care lucrează la instituțiile de stat. Tichetele au valoarea totală de 1.450 de lei, conform Ministerul Finanțelor. De altfel, dacă salariatul are activitate la mai mulți angajatori, indemnizația se oferă o singură dată, de la angajatorul unde beneficiarul în cauză are funcția de bază.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cum pot fi folosite voucherele de vacanță

După ce angajatorii împart voucherele de vacanță, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde vrea să meargă în vacanță.

Mai apoi, acesta trebuie să verifice dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție și achită cu cardul. Trebuie reținut faptul că valoarea totală este de 1.450 de lei.

Ce categorie de femei va primi 2.900 de lei pe card

Angajații din instituțiile de stat vor intra în posesia unui card suma de 2.900 de lei brut.

„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a precizat Ministerul Finanțelor.

Citește și: Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citește și: Salariatele vor primi zile libere în plus! Când vor putea femeile să beneficieze de aceste zile?

Vouchere de vacanță 2023 pentru salariate [Sursa foto: freepik]

În urmă cu un an, profesorii și angajații din învățământul de stat au beneficiat de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Impozitarea cu 145 de lei s-a făcut în luna acordării. Instituțiile publice oferă anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește, când oferă voucherele de vacanță. De asemenea, decizia se ia de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz, potrivit  edupedu.ro. Beneficiarii care nu vor să primească vouchere de vacanță sunt nevoiți să depună o solicitare scrisă la unitatea/instituția angajatoare.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Salariatele vor primi zile libere în plus! Când vor putea femeile să beneficieze de aceste zile?

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină