Bunica Gherghina de pe Tik-Tok a dezvăluit cum prepară ciorba de raci și care sunt ingredientele de care are nevoie.
Pe toată perioada sărbătorilor în care masa de Crăciun a fost plină de bucate din carne, bunica Gherghina vine cu o rețetă a ciorbei draci, preparată exact așa ca în copilărie.
„În timp ce fierb legumele, curățăm ardeii de semințe.” Rețeta ciorbei de raci a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- ceapă
- ardei
- făină
- morcovi
- zeamă de vară
- sare
- suc de roșii
- pătrunjel
- ulei
Bunica Gherghina a dezvăluit, pas cu pas, cum prepară ciorba de raci și cum curăță ardei, care sunt ingredientele pe care le folosește, cât timp trebuie să stea acestea la fiert, dar și care este ingredientul secret, zeama de varză. „Vreau să vă arăt cum să faceți ciorba de raci. Vă trebuie o jumătate de ceapă mare să o tocați, morcov mai mare și un ardei. Aceste legume le punem la cratiță. Punem cratița la foc și lăsăm să se fiarbă bine. În timp ce fierb legumele, curățăm ardeii de semințe. S-au fiert legumele și punem o cană de zeamă de varză și o cană de roșii, roșii decojite la cutie.”, a povestit bunica Gherghina.
Cum prepară bunica Gherghina umplutura pentru ardeii din ciorbă
Bunica Gherghina a explicat și care este umplutura cu care vor fi puși la fiert ardei în ciorbă. Pentru acest lucru aveți nevoie de o ceapă călită și de o cană de făină, iar după ce coca este gata, umpleți ardeii pe care îi puneți peste ciorbă, apoi mai adăugați două linguri de ulei și gustați ciorba pentru a vedea de ce ingrediente mai aveți nevoie, roșii sau sare.