„Vreau să vă arăt cum să faceți ciorba de raci. Ceapa călită e pentru umplut racii.” Rețeta ciorbei de raci a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!

„Vreau să vă arăt cum să faceți ciorba de raci. Ceapa călită e pentru umplut racii.” Rețeta ciorbei de raci a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!
„Vreau să vă arăt cum să faceți ciorba de raci. Ceapa călită e pentru umplut racii.” Rețeta ciorbei de raci a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!

Bunica Gherghina de pe Tik-Tok a dezvăluit cum prepară ciorba de raci și care sunt ingredientele de care are nevoie.

Pe toată perioada sărbătorilor în care masa de Crăciun a fost plină de bucate din carne, bunica Gherghina vine cu o rețetă a ciorbei draci, preparată exact așa ca în copilărie.

„În timp ce fierb legumele, curățăm ardeii de semințe.” Rețeta ciorbei de raci a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!

Citește și: „Să vedeți ce bunătate o să iasă, să faceți și voi! ” Rețeta de musaca cu dovlecei și carne de porc a bunicii Gherghina

 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: „Facem ardei umpluți. Ingredientul principal îi dă cel mai bun gust.” Rețeta de ardei umpluți a bunicii Gherghina de pe TikTok!

Ingrediente:

  • ceapă
  • ardei
  • făină
  • morcovi
  • zeamă de vară
  • sare
  • suc de roșii
  • pătrunjel
  • ulei

Bunica Gherghina a dezvăluit, pas cu pas, cum prepară ciorba de raci și cum curăță ardei, care sunt ingredientele pe care le folosește, cât timp trebuie să stea acestea la fiert, dar și care este ingredientul secret, zeama de varză. „Vreau să vă arăt cum să faceți ciorba de raci. Vă trebuie o jumătate de ceapă mare să o tocați, morcov mai mare și un ardei.

Aceste legume le punem la cratiță. Punem cratița la foc și lăsăm să se fiarbă bine. În timp ce fierb legumele, curățăm ardeii de semințe. S-au fiert legumele și punem o cană de zeamă de varză și o cană de roșii, roșii decojite la cutie.”, a povestit bunica Gherghina.

Cum prepară bunica Gherghina umplutura pentru ardeii din ciorbă

Bunica Gherghina a explicat și care este umplutura cu care vor fi puși la fiert ardei în ciorbă. Pentru acest lucru aveți nevoie de o ceapă călită și de o cană de făină, iar după ce coca este gata, umpleți ardeii pe care îi puneți peste ciorbă, apoi mai adăugați două linguri de ulei și gustați ciorba pentru a vedea de ce ingrediente mai aveți nevoie, roșii sau sare.

După ce este gata, adăugați pe deasupra pătrunjel după gust, iar ciorba este gata pentru a fi servită. „După ce am pus zeama de varză și roșiile, punem două căni de 250 ml. de apă. Am pus două cepe mari cu trei linguri de ulei, am înmuiam ceapa și punem o cană de 250 gr. de făină. Ceapa călită e pentru umplut racii. Din zeama ciorbei punem peste cocă.
Cu coca din tigaie umplem ardeii. Punem racii în ciorbă. După ce am pus racii la fiert, punem două linguri de ulei. Gustați ciorba și faceți după gust. Ciorbica s-a terminat și punem și pătrunjelul.”,
a mai spus bunica Gherghina.

Bunica Gherghina
Bunica Gherghina[Sursa foto: Instagram]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

„Având în vedere că vine Crăciunul, bunica Gherghina vă învață cum să faceți sarmale.” Rețeta de sarmale pentru sărbători a bunicii Gherghina!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies