Iubitorii de dulciuri trebuie să afle rețeta prăjiturii bunicii Gherghina, glazurată cu cacao.
Bunica Gherghina este iubită pe rețelele de socializare pentru mâncărurile sale, astfel că a împărtășit o nouă rețetă cu iubitorii de bucătărie, iar de această dată a pregătit un desert.
“Numărăm 25 la toate.” Bunica Gherghina, rețeta prăjiturii cu glazură
Citește și: Rețeta de papanași a bunicuței Gherghina! Un preparat delicios și foarte ușor de realizat!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Bunica Gherghina a împărtășit cu urmăritorii un desert care poate fi pregătit foarte ușor, mai ales în preajma sărbătorilor. Este vorba despre o prăjitură glazurată cu cacao, iar bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum ajunge la rezultatul dorit pentru desert delicios.
Ingrediente:
- Ulei
- Făină
- Zahăr
- Lapte
- Unt
- Lămâie
- Sare
- Cacao
- Zahăr vanilat
- Amoniac
- Ouă
„Dragii mei, vreau să vă încânt cu o nouă prăjitură cu glazură. La această prăjitură avem nevoie de cinci ouă. Numărăm 25 la toate. 25 de linguri de lapte, 25 de linguri de ulei, 25 de linguri de zahăr, 25 de linguri de făină. Urmează să punem și 25 de linguri de lapte. Urmează uleiul, tot 25 de linguri. Punem și zahărul vanilat. Punem o lingură de amoniac pe care îl stingem cu lămâie.
Cum prepară bunica Gherghina glazura pentru prăjitură
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Dacă ați urmat toți pașii rețetei explicate de bunica Gherghina, aveți nevoie și de o glazură pentru ca prăjitura voastră să fie perfectă pentru a fi pusă pe farfurie, așa că a spus, pas cu pas, cum o puteți realiza foarte ușor și când trebuie turnată peste desert.
„Am pregătit tava cu hârtie de copt, iar acum punem compoziția la copt. Merg cu prăjitura la copt, în timp ce se coace, pregătim glazura. Pentru glazură punem o cană de 300 de ml de apă. 6 linguri de zahăr și un plic de cacao. Când a început să fiarbă toate, punem și un pachet de unt. Glazura e gata. Așteptăm să se coacă prăjitura și punem glazura când e gata. Când o coaceți, să țineți la 180 de grade. Fiecare cum are cuptorul, aveți grijă până se coace. După ce o scoateți de la cuptor mai lăsați 10 minute să se răcească, apoi o tăiați pătrățele.”, a povestit bunica Gherghina.