Vrei ca fiica ta sa se descurce bine in viata? Pune-ti sotul sa faca toata treaba din casa!

Vrei ca fiica ta sa se descurce bine in viata? Pune-ti sotul sa faca toata treaba din casa!
Vrei ca fiica ta sa se descurce bine in viata? Pune-ti sotul sa faca toata treaba din casa!

Secretul de a avea o fiica ambitioasa sta in treburile simple din viata.

 

Un nou studiu spune ca tatii care ajuta la treaba din casa au mai multe sanse sa creasca fiice care aspira la cariera mai putin traditionale si mult mai bine platite. Cercetarile se refera la impartirea responsabilitatilor intre parinti, precum spalatul vaselor si al rufelor.
"Acest lucru sugereaza ca fetele vor avea aspiratii mai mari in viata daca vor creste in familii in care datoriile domestice sunt impartite intre soti", spune cea care a condus cercetarea, Ayssa Croft.
Studiul a avut loc la Universitatea din British Columbia si sugereaza ca actiunile domestice ale parintilor vorbesc mai mult decat cuvintele. Chiar daca tatii au sustinut in fata fiicelor egalitatea intre sex, insa au continuat sa aiba o viziune traditionalista asupra muncii acasa, fetele lor au mai multe sanse sa ajunga asistente, profesoare, bibliotecare sau sa nu aiba deloc job.

Un nou studiu spune ca tatii care ajuta la treaba din casa au mai multe sanse sa creasca fiice care aspira la cariera mai putin traditionale si mult mai bine platite.

Cercetarile se refera la impartirea responsabilitatilor intre parinti, precum spalatul vaselor si al rufelor.

" Acest lucru sugereaza ca fetele vor avea aspiratii mai mari in viata daca vor creste in familii in care datoriile domestice sunt impartite intre soti", spune cea care a condus cercetarea, Ayssa Croft.

Studiul a avut loc la Universitatea din British Columbia si sugereaza ca actiunile domestice ale parintilor vorbesc mai mult decat cuvintele.
Chiar daca tatii au sustinut in fata fiicelor egalitatea intre sex, insa au continuat sa aiba o viziune traditionalista asupra muncii acasa, fetele lor au mai multe sanse sa ajunga asistente, profesoare, bibliotecare sau sa nu aiba deloc job.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Tülin Ece, actrița care dă viață personajului Güneş în serialul „Tablou de familie”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum a strălucit anul trecut celebra actriță în rochia de mireasă

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies