Vrei sa afli cât valorează cărțile vechi din bibliotecă? Apelează la un anticariat!

Vrei sa afli cât valorează cărțile vechi din bibliotecă? Apelează la un anticariat!
Vrei sa afli cât valorează cărțile vechi din bibliotecă? Apelează la un anticariat!

Mai mult sau mai puțin pasionați de lectură, aproape toți oamenii au acasă o bibliotecă. Printre numeroasele titluri de pe rafturi se află deseori și cărți valoroase, pe care posesorul nu le mai răsfoiește. Acestea pot fi rapid transformate într-un venit suplimentar prin vânzarea la anticariat.

Ce factori influențează valoarea unei cărți vechi?

Pentru o evaluare precisă, cei care dețin cărți vechi pe care vor să le vândă se pot adresa unor anticari cu experiență, așa cum sunt cei de la Anticariat-Carti.com. Ceea ce trebuie să știe vânzătorii este că valoarea unei cărți e influențată de câțiva factori: vechimea, raritatea, starea în care se află cartea și chiar istoricul acesteia. Cărțile care au autograf sau care au aparținut unor personalități importante valorează automai mai mult decât un exemplar obișnuit al aceleiași cărți.

La anticariat pot fi vândute cărți vechi, dar și cărți noi. De multe ori se întâmplă ca o persoană să comande de pe internet cărți sau să le cumpere la reducere din magazin, să le citească și să nu mai aibă nevoie de ele. Există și situații în care cărțile achiziționate sau primite nu corespund intereselor personale, ceea ce reprezintă un prilej bun pentru vânzarea lor.

Cum arată procesul de vânzare la anticariat?

Cei care aleg să își vândă cărțile vechi din bibliotecă la un anticariat care cumpără cărți nu trebuie să facă prea multe lucruri. Este suficient să facă o selecție a cărților în prealabil și să îi contacteze pe anticari – specialiști care au experiență vastă în domeniul vânzării și cumpărării de carte. Anticarii se deplasează la domiciliul vânzătorilor și evaluează gratuit cărțile pentru a determina care este valoarea lor. Cărțile trebuie să fie într-o stare bună pentru a fi vândute la anticariat.

Reprezentantul anticariatului va face o ofertă celui care dorește să vândă cărțile. Prețul poate fi negociat dacă vânzătorul nu este de acord cu prețul inițial. Atunci când cele două părți sunt de acord cu prețul, suma este oferită pe loc vânzătorului, care nu trebuie să se deplaseze la anticariat sau să împacheteze cărțile.

Idei de cărți care pot fi vândute la anticariat

Fiecare bibliotecă are cărți pe care proprietarul nu le mai citește, așa că acesta poate lua oricând decizia de a le vinde pentru un venit în plus. Se pot vinde cărți foarte vechi, cărți noi și chiar colecții întregi.

Cărțile de pe raftul bibliotecii care nu au o valoare sentimentală sau care nu mai sunt relevante pentru interesele și pasiunile actuale ale posesorului pot fi obiectul unei vânzări profitabile. De asemenea, cititorii pot lua în calcul vânzarea la Anticariat-Carti.com a

volumelor care sunt disponibile în ediții mai noi. Aici poate fi vorba despre dicționare, enciclopedii sau diferite manuale.

Vânzarea la anticariat poate fi o metodă rapidă de a obține bani în plus și de a face mai mult loc în biblioteca de acasă. La anticariat există specialiști care se deplasează la domiciliu în București sau în împrejurimi pentru evaluarea și plata pe loc a cărților, chiar și în cazul vânzării a sute sau mii de cărți.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies