Este un lucru normal sa-ti doresti mai multi bani si o viata mai prospera, dar trebuie sa-ti dai seama ca mentalitatea de a astepta pe “cineva” care sa “iti dea…” este paguboasa si ca depinde numai de tine sa-ti imbunatatesti calitatea vietii.
Iata ce poti face:
Economiseste- Stim cu totii ca veniturile sunt mici si cheltuielile sunt mari, deci la sfarsitul lunii nu-ti mai ramane nimic de pus deoparte. Tocmai de aceea ar trebui sa-ti faci un program organizat de economisire inca de la inceput, de cand primesti salariul. Indiferent de cat de mica este suma pe care iti propui sa o pui deoparte, important este sa faci lucrul acesta in fiecare luna! Caci daca vei astepta o anumita marire de salariu ca sa incepi sa economisesti, vei vedea cum cheltuielile iti vor creste automat si niciodata nu
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Informeaza-te- Cei mai multi dintre noi nu fac altceva decat sa isi tina economiile intr-un depozit bancar. Din pacate, in felul acesta singura care se imbogateste cu adevarat este banca, pentru ca dobanda este atat de mica incat dupa cativa ani cu banii nostri, desi mai multi la numar, vom putea cumpara de
Investeste- Cea mai mare greseala este sa iti propui sa te imbogatesti “repede”. Studiile arata ca multi dintre cei care castiga premiul cel mare la loterie ajung după 5 ani mai saraci si mai nefericiti decat erau inainte… Singurul mod durabil de a deveni mai bogat este treptat, pas cu pas, adica “încet”. Numai astfel vei reusi sa “cresti” si tu odata cu investitiile tale si vei invata sa devii “stapanul” banilor tai, si nu invers.
Daca vei intelege ca modalitatile de a pierde bani sunt mult mai multe decat cele de a-i castiga, vei reusi mult mai bine sa-ti gestionezi investitiile si, prin urmare, sa ai succes pe termen lung.Profita- Se intampla uneori sa pierdem exact in momentul in care eram mai siguri ca vom castiga. In lumea sportivilor acest fenomen este numit “frica de victorie”. Acelasi lucru se poate intampla si cu investitiile tale, te poti trezi ca faci o greseala imensa exact atunci cand lucrurile mergeau mai bine.
Da
Sursa: www.sfatulparintilor.ro