Vrei sa ai o silueta de invidiat? Nu manca aceste alimente!

Vrei sa ai o silueta de invidiat? Nu manca aceste alimente!
Vrei sa ai o silueta de invidiat? Nu manca aceste alimente!

Daca vrei sa slabesti si sa te mentii in forma, ai grija la alimentele pe care le consumi zi de zi. Uite de care sa te feresti si pentru ce alternative sa optezi.

Zahar rafinat

Pe langa faptul ca are multe calorii, zaharul rafinat creste nivelul glicemiei din sange, timp in care nu mai simti nevoia sa consumi alimente dulci.

Senzatia de satietate dureaza, insa, destul de putin, iar cand nivelul zaharul din sange scade, organismul cere din nou zahar, de fiecare data mai mult, pentru a functiona in mod corespunzator.

Indulcitori artificiali

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Nici indulcitorii artificiali nu

sunt atat de sanatosi pe cat par. Mai multe studii arata ca aspartamul, un indulcitor care se gaseste in mai toate produsele light pacaleste organismul doar pe moment, dupa care nevoia de a consuma ceva dulce te va impinge sa cazi in capcana ispitelor bogate in calorii goale. In plus, consumul constant de aspartam poate duce in timp la aparitia unor probleme de sanatate.

Branza

Daca mananci destul de des branza de vaca, risti sa iei in greutate, fiindca acest aliment contine o cantitate mare de grasimi si este greu de

digerat.

Branza are 9 calorii per gram si cate 4 grame de proteine si carbohidrati. Poti opta pentru o varianta semidegresata sau degresata.

Cartofi

Cartofii sunt un aliment cu un indice glicemic mare, care duce la acumularea de kilograme. Ca sa previi acest lucru, trebuie sa stii cum sa-i consumi.

Evita sa-i prajesti sau sa-i fierbi dupa ce i-ai curatat si taiat cubulete, altfel vei consuma multe calorii.

Cel mai bine este sa-i fierbi in coaja sau sa-i pregatesti la cuptor.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies