Vrei să combaţi depresia şi anxietatea? Specialistul îţi spune ce alimente îţi sunt aliaţi de nădejde!

Vrei să combaţi depresia şi anxietatea? Specialistul îţi spune ce alimente îţi sunt aliaţi de nădejde!
Vrei să combaţi depresia şi anxietatea? Specialistul îţi spune ce alimente îţi sunt aliaţi de nădejde!

Depresia şi anxietatea, alimente care te ajută să le combaţi! Specialistul îţi spune tot ce trebuie să ştii!

Oamenii de știință arată că alimentele pot reprezenta instrumente puternice pentru persoanele care se luptă cu depresia și anxietatea. Nutriționistul Gianluca Mech explică exact ce tip de alimente trebuie să consumăm pentru a lupta împotriva acestor afecțiuni grave.

Gianluca Mech subliniază că nu există o dietă anume care să ne scape de probleme precum depresia și anxietatea, ele fiind tratate medical. Totuși, există alimente care au capacitatea de a îmbunătăți starea de spirit a unei persoane și un regim alimentar echilibrat poate fi benefic pe termen lung.

Legătura dintre regimul alimentar și diferite afecțiuni este din ce în ce mai strânsă, iar depresia nu face excepție. O dietă echilibrată ne furnizează toți nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului, dar nu mulți oameni știu să își construiască alimentația care să le ofere nutrienții necesari pentru a combate chiar și stările de depresie.
Respectarea regulilor unei diete echilibrate poate contribui la îmbunătățirea simptomelor depresive, deoarece aceste reguli au scopul de a oferi organismului mai multă energie și nutrienți specifici pentru buna funcționare a creierului, de a ne hrăni cu alimente care

stabilizează nivelul zahărului din sânge și care stimulează neurotransmițătorii creierului, precum serotonina. Este important ca alimentația unui om să conțină un aport corect de săruri minerale și vitamine ”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Citeste si: Piercing-ul în limbă ne îmbolnăvește și ne distruge dinții. Explicațiile unui specialist cunoscut.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Gianluca Mech dezvăluie și care sunt alimentele ce ne pot îmbunătăți starea de spirit, toate având în comun un aminoacid esențial: triptofanul.

Consumul de alimente bogate în triptofan este de o importanță fundamentală pentru sănătate. Triptofanul este, de fapt, un aminoacid esențial care, prin urmare, nu este sintetizat de corpul uman și din acest motiv este necesară integrarea acestuia în dietă. Principalele particularități ale triptofanului sunt inducerea somnului și puterea antidepresivă și anxiolitică.

De asemenea, are capacitatea de a reduce senzația de foame și este folosit de psihiatri pentru a trata comportamentul agresiv. Deficitul de triptofan produce diverse probleme precum apatie, insomnie, leziuni ale pielii, creșterea în greutate și depresie ”, declară specialistul.

Depresia şi anxietatea, alimente care te ajută să le combaţi! "Este important de știut că proteinele, chiar dacă sunt bogate în triptofan, încetinesc sinteza serotoninei"

Citeste si: Ce riscăm dacă ţinem popularul post intermitent? Iată sfaturile nutriţionistului lui Silvio Berlusconi!

LACTATE ȘI BRÂNZETURI

Există diverse alimente bogate în triptofan care, dacă sunt consumate în mod regulat, pot ajuta la creșterea bunăstării organismului. Principale sunt produsele lactate și brânzeturile de toate tipurile. Ouăle, crustaceele și peștele sunt, de asemenea, alimente excelente, bogate în triptofan.

Este important de știut că proteinele, chiar dacă sunt bogate în triptofan, încetinesc sinteza serotoninei ”, explică Gianluca Mech.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

SOIA

Iubitorii de soia este bine să știe că acest aliment special este printre cele mai bogate în triptofan. La fel semințele și laptele de soia, precum și tofu. Leguminoasele și cerealele integrale nu pot lipsi din dieta celor care doresc să crească procentul de triptofan din corpul lor, în special, năutul, fasolea și lintea. De asemenea, este util să mâncați ovăz, grâu și orez brun. Fructele uscate sunt și ele recomandate, mai ales când vine vorba de alune, alune și migdale ”, adaugă Gianluca Mech.

FRUCTE, LEGUME ȘI CIOCOLATĂ

Fructele și legumele sunt, de asemenea, bogate în triptofan. Mango, curmalele și bananele sunt printre cele mai potrivite alimente pentru a-l suplimenta. Toate legumele sunt indicate, precum și cacaoa, atât sub formă de pudră, cât și sub formă de ciocolată ”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Sfaturile nutriționiștilor pentru un sistem imunitar puternic! Usturoiul e cel mai bun medicament!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies