Vrei sa consumi mai putine calorii? Tine cont de sfaturile noastre!

Vrei sa consumi mai putine calorii? Tine cont de sfaturile noastre!
Vrei sa consumi mai putine calorii? Tine cont de sfaturile noastre!

Nu e usor sa slabesti, dar nici complicat daca tii cont de cateva lucruri care-ti vor usura munca. Uite ce obiceiuri ar trebui sa incluzi in dieta zilnica ca sa ai o talie de viespe!

Consuma mai multe grasimi

Poate parea debusolant, dar este adevarat! Cu cat mananci mai multe grasimi „sanatoase”, cu atat vei consuma mai putine alimente bogate in calorii goale.

Acidul oleic, o grasime buna care se gaseste cu precadere in compozitia uleiului de masline, a avocadoului si a nucilor, stimuleaza intestinul subtire sa produca un compus care transmite creierului senzatia de satietate.

Nu sari peste micul dejun

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Daca vrei ca

metabolismul tau sa arda grasimi inca de la primele ore ale diminetii trebuie sa iei masa de dimineata zi de zi. Persoanele care sar peste micul dejun au tendinta sa consume cu 40% mai mult zahar, cu 55% mai multa sare, cu 45% mai putine legume si cu 30% mai putine fructe, spre deosebire de cei care iau masa de dimineata.

In plus, persoanele care nu iau prima masa a zilei sunt de 4,5 ori mai predispuse sa devina supraponderale sau chiar obeze.

Mananca mai incet

Un studiu publicat in Jurnalul Clinic Metabolic si de Endocrinologie arata ca persoanele care mananca repede se satura mai greu, deoarece in acest moment organismul nu mai secreta in cantitati normale hormonii care declanseaza senzatia de satietate.

In plus, cu cat mananci mai incet, cu atat consumi mai putine calorii deoarece corpul are timp sa transmita creierului informatia ca a primit suficienta mancare.

Nu uita de sport!

Intr-un studiu brazilian se arata ca exercitiile fizice nu doar stimuleaza metabolismul si ard depozitele de grasime, ci actioneaza si la nivel neuronal prin mentinerea informatiei ca esti satula. Astfel, vei consuma mai putine calorii in timpul zilei.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies