Daca vrei sa le faci o surpriza placuta celor dragi, pregateste-le ceva dulce.
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 vanilie
- 2 linguri ulei
- 1 lingura apa
- 6 linguri faiana
- 1 praf de copt
- 2 liinguri cacao
Crema de finetii:
- 350 ml frisca
- 5 linguri crema finetti
- 200 g fructe de padure
- 2 linguri zahar
- 200 ml frisca
- 1 lingurita gelatina hidratata in o lingura apa rece
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Preparare:
Etapa 1: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.
Etapa 2: La prepararea cremelor a folosit frisca, finetti si fructe de padure pe care le-a cules ieri la munte.
Etapa 3: Fructele le-a amestecat zu zaharul si le-a zdrobit usor cu furculita. Apoi a pus amestecul la fiert si cand a inceput sa fiarba, a adaugat delatina hidratata. A pus crema de fructe la rece apoi a adaugat-o la frisca batuta.
Etapa 4: Cele 3 blaturi le-a insiropat cu apa+zahar+coniac.Peste primul blat se pune crema cu finetti. Apoi blat insiropat, mousse de fructe de padure, Ultimul blat, crema de finetti si deasupra ciocolata topita pe care am turnat-o deasupra si am lasat pur si simplu sa curga pe tort, scrie petitchef.ro.