Vin sarbatorile si vom manca multe preparate pline de grasime. Daca iti place soriciul, trebuie sa stii ca nu se diferentiaza cu mult de pielea de pui, pentru ca are multe calorii si se digera greu.
Nutritionistii ne sfatuiesc sa nu mancam prea mult sorici, deoarece contine numai proteine de calitate inferiora si ne poate face rau la sanatate, daca avem probleme cu ficatul sau cu pancreasul.
”Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioara,cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice” a declarat dr.
Specialistul in nutritie, enuntat mai sus, ne recomanda sa consumam, mai degraba, pulpa sau muschi de porc, fiindca contine o cantitate mare de proteine, vitamine din grupul B si mult fier.
”Soriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”, a spus nutritionistul Corina Zugravu.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro