Burgerii din somon merg perfect alaturi de o salata rucola. Fie ii asezi in clasicul mod intr-o chifla fie ii consumi ca atare alaturi de cateva felii de avocado. Este alegerea ta!
Ingrediente
Pentru maioneza picanta:
50 g maioneza light
15 g sos sriracha
Pentru burgeri:
50-60 g ardei rosu gras, taiat cubulete
50 -60 g de ardei galben, taiat cubulete
70-80 g de pesmet
1 catel de usturoi, pisat
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
450 g de somon file
1 ou batut
10 ml sos de soia
5 ml
Sare
Rucola
Avocado taiat felii
Mod de preparare:
Amesteca maioneza cu sosul sriracha si pune-l deoparte.
Indeparteaza pielea de pe carnea de somon si taie cam 100 g din aceasta. Bucata taiata pune-o in blender sau o poti toca foarte marunt. Restul somonului taie-l cubulete mici.
Intr-un bol amesteca somonul cu ardeii, pesmetul si usturoiul.
Intr-un bol mai mic amesteca oul batut cu sosul de soia, zeama de lamaie si sare. Adauga totul peste carnea de somon si amesteca bine.
Din acest amestec prepara chiftelele si pune-le la frigider pentru cel putin o ora. In principiu ar trebui sa iti iasa cam 4 burgeri.
Pune niste ulei de masline intr-o tigaie si prajeste burgerii pe ambele parti.
Aranjeaza pe o farfurie intinsa, rucola, aseaza deasupra un burger peste care toarna niste sos de maioneza picant si cateva felii de avocado!
Pofta buna!