Reteta de sparanghel cu sos de vin alb poate fi pregatita atat ca garnitura, cat si pentru a o consuma ca atare. Iata de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente
250 de grame de sparanghel spalat, curatat si taiat
28 de grame de creme fraiche
28 de grame de smantana light
o lingura de coriandru
o lingura de oregano
o ceapa mica, taiata cubulete
o capatana de usturoi pisata
o lamaie taiata felii
2 linguri de ulei de masline
un pahar cu vin alb
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Mai intai se pune apa la fiert intr-un vas incapator, dupa care se adauga putina sare si se
Se adauga sparanghelul si se lasa la fiert 8 minute.
Intre timp, intr-o vas mic se pune uleiul de masline si se pune la foc mic pana cand se incalzeste, dupa care se adauga ceapa si usturoiul.
Se toarna si vinul, dupa care amestecul se fierbe 1 minut.
Se adauga creme fraiche si smantana, apoi compozitia se mai lasa pe foc 2 minute.
La final se adauga coriandrul si oregano.
Dupa ce sparanghelul s-a fiert, se muta intr-un vas cu apa rece pentru a-si mentine culoarea.
Pentru servire, se adauga peste sparanghel sosul realizat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: doctoroz.com