Aceasta combinatie sanatoasa te va face sa te indragostesti de fenicul si linte.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 55 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 459
Ingrediente
450g de
1 lingura de seminte de fenicul, macinate
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa, taiata marunt
2 morcovi medii, taiati marunt
1 bulb de fenicul, taiat in bucati mici
2 catei de usturoi, tocati
100ml de vin rosu
200g de linte
1 lingura de piure de rosii
850ml de supa de pui sau vita
Sucul de la jumatate de lamaie
1 mana de patrunjel tocat pentru servit.
Mod de preparare
1. Stoarce carnea din carnati si pune-o intr-un castron mare. Adauga semintele de fenicul si amesteca bine cu mainile. Fa 16 bile de dimensiunea nucilor.
2. Incalzeste o lingurita de ulei intr-o tigaie non-aderenta. Prajeste chiftelutele timp de 5 minute, intorcandu-le in mod regular, pana cand sunt aurii, insa nu gatite complet. Pune-le pe o farfurie.
3. Adauga restul de ulei in tigaie, pune ceapa, morcovii si feniculul, acopera si lasa sa se faca timp de 10 minute.
4. Da focul mai incet si lasa-le sa se prajeasca putin fara capac. Adauga usturoiul si mai lasa la gatit 1 minut. Pune vinul si lasa-l sa se reduca la jumatate. Adauga lintea, piureul de rosii si supa. Acopera si lasa la fiert timp de 25 de minute, pana cand lintea este aproape moale. Adauga chiftelutele, plus putina apa daca tigaia pare prea uscata. Acopera si mai lasa inca 10 minute pe foc, pana cand carnea este patrunsa. Adauga sucul de lamaie, asezoneaza si pune patrunjelul.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro