Indiferent de motiv sau de categoria de vegetarieni in care te-ai putea incadra, daca si tu cochetezi cu idea de a renunta la carne si alte produse animale, atunci iata cateva efecte benefice pe care le vei genera facând acest pas.
1. Vei alcaliniza organismul
Organismul nostru functioneaza la parametri optimi când mediul intern, in totalitatea sa, are un pH de 7.39, deci usor alcalin. Zona de sanatate se intinde de la un pH de 7,36 la un Ph de 7,42, iar starea de boala se instaleaza cum apare acidoza sau alcaloza. Dintre ele, acidoza este de departe cea mai intâlnita, mai mult de ½ din populatie sufera de acidoza.
Cea mai mare parte din populatie este afectata de probleme de acidifiere, caci modul de viata si alimentatia actuala favorizeaza acidifierea tesuturilor organice. Alimentatia curenta e compusa din elemente acide si acidifiante: proteine de origine animala, cereale, zaharuri. Alimentele bazice, precum legumele, sunt consumate in cantitati foarte mici.
Renuntarea la carne, oua si lactate va constitui un pas important in procesul de alcalinizare al organismului.
2. Schimbi predispozitia genetica
Cu siguranta cunosti faptul ca multe boli sunt transmisibile pe cale genetica. Însusi cea mai de temut boala, cancerul, se poate transmite genetic.
Fara a judeca pe nimeni si fara a devia de la subiectul articolului, trebuie sa stii ca prin simpla schimbare a alimentatiei, in sensul renuntarii la carne, poti influenta radical mostenirea genetica.
Iar acest fapt este atestat de catre oamenii de stiinta. Acestia au descoperit ca antioxidantii si fitonutrientii din plante, fructe si legume, pot schimba expresia genetica pentru a optimiza modul in care celulele noastre repara ADN-ul alterat.
3. Scade semnificativ riscul de a dezvolta diabet de tip II
Probabil ca te intrebi de ce consumul de carne ar cauza diabet de tip II.
Este foarte simplu: pe de-o parte este vorba de grasimea de origine animala, grasime saturata ce creste nivelul colesterolului “rau” (LDL). Pe de alta parte, s-a dovedit clinic ca fierul de origine animala si nitratii folositi la conservarea produselor animale, afecteaza celulele pancreatice si dezechilibreaza modul in care functioneaza insulina.
Riscul de a face diabet este diminuat semnificativ de indata ce o persoana renunta la carne si produsele derivate si trece la o alimentatie vegetariana.
Aceasta cu atât mai mult cu cât include in alimentatie cereale integrale, bogate in fibre si cu rol preventive pentru aparitia diabetului. De asemenea, in cazul in care deja ai fost diagnosticat cu aceasta boala, o alimentatie vegetarian poate imbunatati starea sau chiar o poate vindeca.
Citeste mai multe aici.
1. Vei alcaliniza organismul
Organismul nostru functioneaza la parametri optimi când mediul intern, in totalitatea sa, are un pH de 7.39,
deci usor alcalin. Zona de sanatate se intinde de la un pH de 7,36 la un Ph de 7,42, iar starea de boala se instaleaza cum apare acidoza sau alcaloza. Dintre ele, acidoza este de departe cea mai intâlnita, mai mult de ½ din populatie sufera de acidoza.
Cea mai mare parte din populatie este afectata de probleme de acidifiere, caci modul de viata si alimentatia actuala favorizeaza acidifierea tesuturilor organice.
Alimentatia curenta e compusa din elemente acide si acidifiante: proteine de origine animala, cereale, zaharuri. Alimentele bazice, precum legumele, sunt consumate in cantitati foarte mici.
Renuntarea la carne, oua si lactate va constitui un pas important in procesul de alcalinizare al organismului.
2. Schimbi predispozitia genetica Cu siguranta cunosti faptul ca multe boli sunt transmisibile pe cale genetica. Însusi cea mai de temut boala, cancerul, se poate transmite genetic.
Fara a judeca pe nimeni si fara a devia de la subiectul articolului, trebuie sa stii ca prin simpla schimbare a alimentatiei, in sensul renuntarii la carne, poti influenta radical mostenirea genetica. Iar acest fapt este atestat de catre oamenii de stiinta. Acestia au descoperit ca antioxidantii si fitonutrientii din plante, fructe si legume, pot schimba expresia genetica pentru a optimiza modul in care celulele noastre repara ADN-ul alterat.
3. Scade semnificativ riscul de a dezvolta diabet de tip II
Probabil ca te intrebi de ce consumul de carne ar cauza diabet de tip II. Este foarte simplu: pe de-o parte este vorba de grasimea de origine animala, grasime saturata ce creste nivelul colesterolului “rau” (LDL). Pe de alta parte, s-a dovedit clinic ca fierul de origine animala si nitratii folositi la conservarea produselor animale, afecteaza celulele pancreatice si dezechilibreaza modul in care functioneaza insulina.
Riscul de a face diabet este diminuat semnificativ de indata ce o persoana renunta la carne si produsele derivate si trece la o alimentatie vegetariana. Aceasta cu atât mai mult cu cât include in alimentatie cereale integrale, bogate in fibre si cu rol preventive pentru aparitia diabetului. De asemenea, in cazul in care deja ai fost diagnosticat cu aceasta boala, o alimentatie vegetarian poate imbunatati starea sau chiar o poate vindeca.
Citeste mai multe aici. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro