Vrei sa scapi de fumat? Ai aici ajutor

Vrei sa scapi de fumat? Ai aici ajutor
Vrei sa scapi de fumat? Ai aici ajutor

Există statistici conform cărora peste 30 de mii de români mor în fiecare an din cauza obiceiului de a fuma și se constată un trend îngrijorător

Există statistici conform cărora peste 30 de mii de români mor în fiecare an din cauza obiceiului de a fuma și se constată un trend îngrijorător conform căruia tot mai mulți adolescenți deprind acest obicei de la vârste foarte fragede, de dinainte de a împlini 15 ani. Mulți dintre aceștia devin ulterior fumători pe termen lung, iar dependența lor de nicotină este atât de mare încât învinge dorința persoanei de a renunța la acest viciu nociv.

Vrei sa scapi de fumat? Ai aici ajutor
Vrei sa scapi de fumat? Ai aici ajutor[Sursa foto: PixaBay]

Ajutor in renuntarea la fumat

Pentru cei care vor să se lase de fumat, există acum un program național care asigură ajutor de specialitate. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul TEL VERDE care se regăsește pe pachetele de țigări.

Programul național oferă suport atât din punct de vedere biologic, cât și din punct de vedere psihologic.

Felul în care funcționează pastilele administrate este că taie pofta de țigară dar în același timp furnizează substanțe care mimează cele eliberate de tutun.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cel mai greu aspect care tine de dependența de țigări este legat de voință în realitate, conștientizarea faptului că sănătatea este mai importantă, longevitatea în viață, cât și economiile care se realizează prin renunțarea la fumat.

Vrei sa scapi de fumat? Ai aici ajutor
Vrei sa scapi de fumat? Ai aici ajutor[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile renuntarii la fumat

Exista o multitudine de beneficii în renunțarea la fumat, pornind de la îmbunătățirea calității vieții. Cu titlu de exemplu, un pachet de țigări costă în medie 20 de lei. Pentru o persoană care fumează în medie un pachet de țigări pe zi, acest aspect înseamnă 600 de lei pe luna, adică 7200 de lei pe an.

În 20 de ani de fumat sunt cheltuiți în medie 144.000 de lei adică aproximativ 30.000 de Euro.

Conștientizarea acestui aspect pentru fumător poate fi benefică în ideea luării unei decizii raționale și renunțarea la fumat. Lasând la o parte economiile realizate prin renunțarea la fumat, cea mai bună motivație rămâne îmbunătățirea stării de sănătate, protejarea organelor interne și reducerea riscului de infarct.

Citeste si: CITEȘTE: 5 Metode simple pentru a renunța la fumat

Citeste si: CITEȘTE despre: Leacuri pentru a te lăsa de fumat

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies