Vrei sa scapi de insomnii? Cercetatorii te invata cum, fara sa iei pastile de dormit

Vrei sa scapi de insomnii? Cercetatorii te invata cum, fara sa iei pastile de dormit
Vrei sa scapi de insomnii? Cercetatorii te invata cum, fara sa iei pastile de dormit

Un studiu recent arata ca daca bei suc de cirese de doua ori pe zi, vei dormi noaptea cu 90 de minute mai mult decat de regula.

Sucul de cirese este o sursa naturala de melatonina si aminoacizi tryptophan, spun cercetatorii. Acelasi studiu arata ca o treime dintre adultii americani care au peste 65 de ani sufera de insomnie. Afectiunea este definita ca o tulburare a somnului cel putin trei nopti pe saptamana. Medicii considera ca sucul de cirese este o varianta mai buna pentru ameliorarea somnului decat produsele farmaceutice. “Pastilele de dormit la varstnici sunt asociate cu o predispozitie la cazaturi, ce conduce la fracturi care, de multe ori necesita operatii”, explica un medic renumit.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Nu esti un fan al cireselor? Incearca kiwi! Daca mananci doua astfel de fructe pe zi cu o ora inainte de culcare, este posibil sa-ti lungesti perioada de somn cu 13% si sa reduci cu 29% trezirile in mijlocul somnului, dupa doar patru saptamani, spune un studiu realizat in China.

O alta varianta naturista de a imbunatati calitatea somnului sunt algele: “legume” de ocean are o cantitate considerabila de Omega-3, care ajuta copiii sa obtina o ora in plus de somn, conform unui studiu realizat de curand de Universitatea Oxford.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies