Indulcitori artificiali, lapte de soia, paine din faina integrala, margarina, sucul de portocale - aceste alimente par o alegere inteleapta cand vine vorba de o dieta sanatoasa.
Indulcitorii artificiali sunt produse obtinute chimic, fabricati in laborator, care dauneaza organismului si care pe termen lung se transforma in grasimea de care noi, de fapt, incercam
sa scapam consumandu-i.Laptele de soia pare unul dintre produsele la moda, din zilele noastre. Este raspandit peste tot in comert, promovat agresiv, insa acest produs nu este unul benefic. Cantarind situatia, si despre tigari s-a spus ca nu sunt daunatoare, insa timpul a demonstrat altceva. S-a demonstrat ca, daca soia fermentata este consumata in cantitati mici, exista un impact pozitiv asupra sanatatii, generat de acest consum. Insa soia nefermentata, care este disponibila pe rafturile tuturor magazinelor, nu reprezinta altceva decat un aliment nociv, chimic, care contine arome, coloranti si conservanti pentru a avea un aspect prezentabil.
Insa nu numai produsele artificiale sunt cele periculoase; consumul de zahar in exces este, de asemenea, nociv organismului. Tuturor ne plac dulciurile, dar gandeste-te la asta: sucul de portocale si sucul carbohidrat au aproape aceeasi cantitate de zahar. Cresterea nivului de zahar din sange duce la cresterea nivelului de grasime din corp. In plus, si sucul de portocale contine chimicale. Este imposibil ca sucul natural sa nu se strice, imbuteliat fiind in cutii de carton, nepastrat la frigider, fara a contine si chimicale.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro