Vrei sa slabesti? Stai cu ochii pe ceas: „cand” mancam conteaza la fel de mult ca si „ce” mancam

Vrei sa slabesti? Stai cu ochii pe ceas: „cand” mancam conteaza la fel de mult ca si „ce” mancam
Vrei sa slabesti? Stai cu ochii pe ceas: „cand” mancam conteaza la fel de mult ca si „ce” mancam

Un mijloc eficient de a slabi ar fi incadrarea tuturor meselor zilnice intr-un interval de 8 ore si evitarea gustarilor nocturne, spun oamenii de stiinta.

Mancand toata cantitatea de alimente dintr-o zi intr-un interval de 8 ore, oamenii ar putea scadea in greutate si si-ar reduce riscul de a se imbolnavi de diabet tip 2, spun cercetatorii de la Salk Institute din California, SUA.

Chiar daca e vorba despre alimente bogate in zaharuri si grasimi, nu conteaza; „fereastra” de 8 ore pare sa fie un element care compenseaza efectele consumului de alimente nesanatoase.

Cercetatorii cred ca mentinerea unui program de mese fix permite organismului sa prevada cand va primi urmatoarea masa si sa se pregateasca sa arda caloriile.

Autorii studiului au ajuns la aceste concluzii in urma unor cercetari pe animale: soarecii de laborator carora li s-a administrat mancare doar intr-o perioada de 8 ore in fiecare zi (de exemplu intre 9 dimineata si 5 dupa-amiaza) erau mai zvelti si mai sanatosi decat cei care consumasera acelasi numar de calorii de-a lungul intregii zile.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Chiar si restrangerea perioadei de hranire la 9 ore a avut efect: soarecii obezi trecuti la acest program au dat  jos 5% din greutate in cateva zile, desi consumasera acelasi numar de calorii ca si inainte de schimbarea de program.

In general, cercetatorii au constatat ca o limitare a perioadei zilnice in care avea loc hranirea (intre 8 ore si 12 ore) avea un numar de efecte benefice, atat preventive, cat si terapeutice, asupra sanatatii animalelor.

Interesant e faptul ca, daca animalele erau supuse acestui regim in cea mai mare parte a timpului, in zilele de lucru ale saptamanii, efectele benefice se mentineau si in week-end, cand soarecilor li se dadea voie sa manance fara restrictii, la orice ora.

Autorii studiului cred ca un orar riguros al meselor permite corpului sa sincronizeze functionarea sistemului digestiv cu activitatea genelor si a proteinelor implicate in procesul de digestie si metabolizare a hranei.

De asemenea, restrangerea perioadei de hranire influenteaza echilibrul bacteriilor din intestin care controleaza metabolismul.

Rezultatele studiului, publicate in jurnalul Cell Metabolism, constituie noi dovezi ale faptului ca nu conteaza doar ce mancam, ci si cand mancam.
Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

„Ne recunoști că v-ați văzut în afară”. Rebecca aduce acuzații dure împotriva lui Antoni și a lui Criss. Cum se apără cei doi concurenți de la „Casa iubirii”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies