Vrei să-ți faci mobilă la comandă pentru bucătărie? Iată cum te poți juca cu ea pentru a fi cât mai funcțională

Vrei să-ți faci mobilă la comandă pentru bucătărie? Iată cum te poți juca cu ea pentru a fi cât mai funcțională
Vrei să-ți faci mobilă la comandă pentru bucătărie? Iată cum te poți juca cu ea pentru a fi cât mai funcțională

Indiferent de spațiul de care dispui, mobila la comandă este cea mai eficientă soluție.

Din punct de vedere a costurilor poate constitui o investiție destul de mare, dar care se va amortiza în timp deoarece va fi mai durabilă decât cea cumpărată de la magazin. De asemenea, mobila făcută la comandă specific pe bucătăria visată va asigura un element estetic de eleganță. 

4 lucruri la care să te gândești când pregătești design-ul pentru mobila de bucătărie

Înălțimea mobilei

Pentru a păstra o imagine cât mai aerisită ar trebui ca mobila de bucătărie să nu fie îngrămădită sau să fie compusă din prea multe corpuri mici. În cazul mobilei făcută la comandă poți opta pentru mobilă care să fie mai înaltă decât cea standard. Acest lucru te ajută să ai mai multe opțiuni de depozitare, folosindu-te de tot spațiu la dispoziție. În cazul în care crezi că acest lucru va fi o bătaie de cap deoarece nu vei ajunge la rafturile de sus, ar trebui să știi că sunt diverse mecanisme prin care acest lucru să fie făcut posibil. 

Lungimea blatului

Blatul este foarte important într-o bucătărie, deoarece este spațiul pe care vei pregăti mâncarea, este probabil cel mai folosit spațiu din bucătărie. De aceea, este foarte important ca pe lângă faptul că vei avea nevoie de un blat de calitate superioară, ai nevoie de un spațiu cât mai mare. Și aici poți apela la diferite trucuri. Când verifici modelele de plite incorporabile, precum cele de pe sensodays.ro, să ai în vedere că poți opta pentru o bucată de blat care să o acopere. Astfel, în momentul în care nu ai nevoie de plită, poți să lași acel capac și să o folosești ca pe o extensie a blatului.

Mobila pe colțuri

Unele situații presupun ca mobila de bucătărie să fie și pe colț, ceea ce înseamnă că în acea zonă trebui avut grijă ce fel de sertare se vor pune deoarece există riscul să nu poată fi deschise. De accea, alege una dintre variantele de corpuri special concepute pentru colț, care se pot deschide pe șine, astfel vei putea utiliza și acel spațiu.

Optimizarea spațiului

Din moment ce vei comanda mobile pe gustul și necesitățile tale, atunci poți cere să fie puse în aplicare orice lucru îți trece prin minte pentru a optimiza tot spațiul. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu de lucru atunci când gătești, poți incorpora un alt blat ascuns sub formă de sertar pe care îl poți trage în afară când ai nevoie. Nu uita de corpul care va avea funcția de a ascunde hota. Și în acel spațiu poți pune rafturi scurte, dar suficiente pentru a depozita anumite lucruri precum condimente sau ceaiuri. 

Alegerea de a-ți face mobila de bucătărie la comandă are o mulțime de beneficii. Vei putea avea mobila visurilor tale care se va fi făcută special pentru a încăpea în spațiul alocat și pentru a se potrivi nevoilor tale. Nu uita că poți să te folosești de imaginație ta, dar și de sfatul unor experți pentru a optimiza folosirea spațiului. Deși pare o investiție destul de mare, gândește-te că te vei bucura de acest spațiu mulți ani.

Sursa foto: Unsplash.com



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies