Vrei sa-ti faci o rinoplastie? Afla totul despre aceasta procedura chirurgicala!

Vrei sa-ti faci o rinoplastie? Afla totul despre aceasta procedura chirurgicala!
Vrei sa-ti faci o rinoplastie? Afla totul despre aceasta procedura chirurgicala!

Nasul este cea mai proeminenta trasatura a fetei si reprezinta un factor major in definirea balantei si armoniei fetei. Chirurgul estetician Adina Alberts-Catarama iti ofera mai multe informatii utile despre operatia de rinoplastie.

 

Cand nasul este disproportionat in comparatie cu celelalte trasaturi ale fetei, aspectul general poate fi compromis. In cele mai multe cazuri caracteristicile nasului sunt rezultatul ereditatii. Uneori modificarile la nivelul nasului sunt rezultat al traumatismelor survenite ulterior.

Daca va deranjeaza marimea sau forma nasului dvs, chirurgia cosmetica poate reprezenta solutia ideala. In general rinoplastia imbunatateste proportiile nasului refacand armonia fetei si redand increderea in fortele proprii.

Corectia nasului se poate face in varianta nechirurgicala -rinoplastia injectabila- prin injectarea de acid hialuronic, atfel incat nasul devine mai drept, varful poate fi ascensionat, septul poate fi corectat. Tehnica nechirurgicala are avantajul ca nu este operatie, dar are insa  limitele ei. Nu putem face dintr-un nas mare unul mai mic. Rinoplasta injectabile este adesea utilizata atunci cand se fac minicorectii postchirurgicale necesare pentru a perfecta rezultatul unei rinoplastii chirurgicale.

Corectia chirurgicala este de ales atunci cand modificarile pe care dorim sa le aducem nasului sunt importante.

Rinoplastia totala inseamna corectia tuturor structurilor nazale, atat cele cartilaginoase cat si cele osoase.

Rinoplastia partiala inseamna corectia doar a structurilor cartilaginoase si presupune o perioada de refacere mai scurta decat in cazul rinoplastiei totale.

Cele mai bune corectii se fac printr-o rinoplastie deschisa, metoda la care abordul se face la vedere prin practicarea unei incizii minime, la nivelul columelei, foarte putin vizibila.

Chirurgia estetica a nasului sau rinoplastia este interventia chirurgicala de imbunatatire a formei nasului.
Prin aceasta tehnica pot fi modelate:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • Marimea nasului in contextul echilibrului facial
  • Latimea nasului
  • Profilul nasului, cu excrescente sau depresiuni ale piramidei nazale
  • Varful nasului
  • Dimensiunea narinelor
  • Asimetria nazala

Aceste trasaturi sunt cauzate in general de ereditate sau de diversele traumatisme survenite la acest nivel.

Celelalte structuri faciale in special o barbie mica, obraji lipsiti de volum sau lipsa de proeminenta a maxilarului inferior contribuie, de asemenea, la asimetria proportilor faciale.

In aceste cazuri chirurgia nasului se practica in combinatie cu implantul facial.

Proportiile ideale ale nasului respecta „fractia de aur”, astfel incat lungimea nasului trebuie sa fie o treime din lungimea intregii fete. Latimea nasului trebuie sa fie 2/3 din lungimea buzelor.Distanta

dintre nas si buza superioara trebuie sa fie 1/3 din distanta dintre nas si barbie.

Unghiul dintre frunte si nas trebuie sa fie 115-130º. Unghiul dintre nas si buza superioara trebuie sa fie 90-100º la barba, si 100-110º la femei.

Este necesar ca momentul operator sa fie ales dupa ce s-a oprit procesul de crestere. De regula dupa 18 ani cresterea este completa astfel ca atunci se poate face rinoplastia cu succes.

Exista multiple cazuri in care interventia se practica si inainte de 18 ani, cu acordul parintilor, pentru ca un nas inestetic poate duce la aparitia unor complexe importante la adolescentii cu sensibilitati aparte.

Perioada de refacere este de aproximativ o saptamana, cand vor fi indepartate bandajele si firele de sutura. Nasul este edematiat (umflat) inca cateva saptamani dupa operatie, la 3 luni edemul postoperator disparand  aproape in totalitate.Forma

finala a nasului o avem la 6 luni.Pana la 1 an este posibil ca varful nasului sa se ptozeze (sa cada) 2-3 mm.

Operatia se face cu anestezie generala. Nu este dureroasa! Nu apar vanataile „in ochelari”, bine cunoscute ca fiind parte integranta din procesul vindecarii in rinoplastiile practicate cu ani in urma. Tehnica a evoluat, nasul este infiltrat in prealabil cu un amestec de substante menite sa opreasca sangerarile masive, astfle incat vanataile postoperatorii sunt discrete si trec in cateva zile.

Timp de 24-48 de ore postoperator, narile sunt obstruate cu comprese pentru a evita sangerarile abundente, singurul inconvenient fiind faptul ca trebuie respirat pe gura si gatul se poate „usca”.

Citește și: Ce a făcut Dana Roba cu verigheta de la Daniel Balaciu: „Am luat bani pe ea”. Când se va finaliza procesul de divorț al celor doi- kanald.ro

Citește și: VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala- stirilekanald.ro

Pe perioada vindecarii pot fi experimentate modificari minime ale simtului olfactiv in sensul ca se percep mai acut anumite mirosuri cum ar fi cel de tigara, de ceapa, etc. Sau se percep mirosuri care nu exista de fapt. Toate acestea sunt tranzitorii, de regula pana la 6 luni totul revine la normal.

Un nas corectat schimba atat de mult in bine fizionomia incat adesea se intampla sa nu recunoastem persoana...

Nasurile care necesita corectii majore se opereaza prin rinoplastia chirurgicala totala, impactul estetic pozitiv fiind maxim.

Costuri:

Rinoplastia injectabila: 400-500 de euro

Rinoplasta partiala:1400-1800 de euro

Rinoplastia totala: 1800-2200 de euro.

Articol oferit de Care Zone www.carezone.ro.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Sfatul zilei din 12 august 2024. O zodie se va concentra pe comunicare și cooperare

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Reprezentanţii unui local din Thassos încearcă să depisteze un grup de români. Au mâncat şi au plecat fără să plătească

Livia a rupt tăcerea, la un an de la despărțirea de Bordea: „Am tot tras semnale de alarmă”

Suma incredibilă pe care o plătesc turiștii pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele

''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit: Strângea bani de nuntă și urma să devină tată


Cookies